Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Μια συγκινητική και διδακτική δράση του Δήμου Ιωαννιτών για τα αδέσποτα ζώα

Μια συγκινητική και διδακτική δράση του Δήμου Ιωαννιτών για τα αδέσποτα ζώα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών, οργάνωσαν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα.

Η αφηγηματική ομάδα του θεάτρου επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σχολεία της πόλης, όπου παρουσιάστηκαν παραστάσεις αφηγήσεων με θέμα τα ζώα, ενώ σήμερα (Σάββατο 4 Απριλίου) ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, η παράσταση παρουσιάστηκε στο θέατρο «Καμπέρειο» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Συντελεστές των παραστάσεων ήταν η Μαρία Μαχαίρα στην αφήγηση, ο Αντώνης Καρασταμάτης στη μουσική και η Κατερίνα Γιαννακοπούλου στις κούκλες.
Με συγκινητικό, αλλά κι ένα διαφορετικό διδακτικό τρόπο που ενθουσίασε τα παιδιά, εκτυλίχθηκαν επί σκηνής ιστορίες, που ανέδειξαν τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, αλλά κι έθεσαν τον προβληματισμό για το εάν και κατά πόσο κάνουμε αυτό που πρέπει για τον «αδύναμο» διπλανό μας, είτε πρόκειται για ζώο, είτε για άνθρωπο.
Όπως η ιστορία με το σκυλάκι που εγκαταλείφθηκε στο δρόμο. Η πίκρα του, ο φόβος του, τα αισθήματα του, και η χαρά του όταν υιοθετήθηκε από την καινούργια του οικογένεια, «ξεδιπλώθηκαν» μέσα από το παραμύθι.
Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ, Αλέκα Βακαλοπούλου και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα Αδέσποτα, Μπάμπης Μπρέχας, αλλά και οι συντελεστές των παραστάσεων, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και τη χαρά τους, για την ανταπόκριση που υπήρξε στις κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης, τόσο από μαθητές και εκπαιδευτικούς, όσο και από το κοινό των Ιωαννίνων.
Παράλληλα, είναι σημαντικό το ότι η δράση αυτή ανέδειξε για άλλη μια φορά τη συνεργασία ανάμεσα σε δομές του Δήμου Ιωαννιτών.

zaa

Πηγή by [author_name]

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments