Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Μιζούρι: Εκτελέστηκε Αφροαμερικανός θανατοποινίτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί από σώμα 12 λευκών ενόρκων

Μιζούρι: Εκτελέστηκε Αφροαμερικανός θανατοποινίτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί από σώμα 12 λευκών ενόρκων

Πρόκειται για την 3η κατά σειρά εκτέλεση για φέτος στο Μιζούρι

hpaastynomia

Ένας Αφροαμερικανός θανατοποινίτης στο Μιζούρι, που είχε καταδικαστεί από σώμα 12 λευκών ενόρκων, εκτελέστηκε το βράδυ της Τρίτης με θανατηφόρο ένεση. Η χθεσινή ήταν η τρίτη εκτέλεση για φέτος στο Μιζούρι. Η συγκεκριμένη πολιτεία το 2014 προχώρησε στις περισσότερες εκτελέσεις -10-φθάνοντας το Τέξας, ενώ από τον Νοέμβριο του 2013 έχει εκτελέσει 15 θανατοποινίτες. Ο 52χρονος Αντρι Κόουλ είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός άνδρα πριν από 16 χρόνια. Ο ίδιος και η σύζυγός του Τέρι ήταν παντρεμένοι επί 11 χρόνια, απέκτησαν δύο παιδιά και χώρισαν το 1995. Σύμφωνα με τις Αρχές, το ζευγάρι βρισκόταν σε αντιδικία σχετικά με τις ημέρες που θα του επιτρεπόταν να επισκέπτεται τα παιδιά του κι ο Κόουλ ήταν έντονα ενοχλημένος από το ύψος της διατροφής.
Το 1998 ο Κόουλ ήδη χρωστούσε 3.000 δολάρια σε διατροφή. Όπως έγινε γνωστό, εξαγριώθηκε όταν έμαθε ότι δόθηκε εντολή να του παρακρατούν μισθούς και να δίνονται σε διατροφή στην πρώην σύζυγό του και σύμφωνα με συναδέλφους του απείλησε να τη σκοτώσει. Μετά την πρώτη παρακράτηση, στις 21 Αυγούστου του 1998, εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συζύγου του και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν φίλο της, ο οποίος προσπάθησε να τον συγκρατήσει.

Ο Κόουλ επιτέθηκε και στους δύο σκοτώνοντας με μαχαίρι τον άνδρα και τραυματίζοντας την πρώην σύζυγό του. Στη συνέχεια εγκατέλειψε την πολιτεία για να παραδοθεί έπειτα από 33 μέρες. Ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε πάει στο σπίτι της συζύγου του οπλισμένος κι ότι το θύμα τού επιτέθηκε με μαχαίρι.
Ο συνήγορός του υποστήριξε ότι στη διάρκεια της κράτησής του, μία δεκαετία και πλέον, επιδεινώθηκε η ψυχική του υγεία. Υποστήριξε ότι ο πελάτης του άκουγε φωνές κι είχε εμφανίσει ψύχωση. Τα δικαστήρια ωστόσο δεν πείστηκαν.
Την τύχη του Κόουλ σφράγισε το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε αρκετές εφέσεις του, περιλαμβανομένης μίας στην οποία αναφερόταν ότι είναι ψυχικά ασθενής κι άρα δεν θα έπρεπε να εκτελεστεί.
Χθες εξάλλου, ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον αρνήθηκε να του απονείμει χάρη, γεγονός που ήγειρε ερωτήματα σχετικά με το ότι ένας Αφροαμερικανός είχε καταδικαστεί σε θάνατο από αποκλειστικά λευκούς ενόρκους.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments