Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μιχάλης Πλιάκος(δήμαρχος Ζίτσας):«Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο»

Μιχάλης Πλιάκος(δήμαρχος Ζίτσας):«Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο»

ΠΛΙΑΚΟΣ 1dΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Την πάγια θέση του πως όλοι μαζί θα πρέπει να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν, ώστε το αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος» να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό  για να προσελκύσει το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών που θα δώσουν νέες προοπτικές στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, επανέλαβε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων το μεσημέρι της Πέμπτης (10/08/2017).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της σύσκεψης που θα γίνει στα τέλη του μήνα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συμμετείχαν  τρείς βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ , ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Δήμαρχοι της Π.Ε. Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο και η Ένωση Ξενοδόχων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής: «Με την ολοκλήρωση και της Ιόνιας Οδού, μειώνονται κατά πολύ οι χρόνοι των ταξιδιών οδικώς έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος οι αεροπορικές εταιρείες να επαναπροσδιορίσουν τα δρομολόγιά τους από και προς την Αθηνά και να μειώσουν στο ελάχιστο τις πτήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. Θα πρέπει λοιπόν να εντείνουμε τις προσπάθειές να παλέψουμε και να απαιτήσουμε  το αεροδρόμιό μας να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί από τις πτήσεις γενικής αεροπορίας (μικρών σκαφών, τσάρτερ κ.α.) όταν μάλιστα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επαγγελματίες του τομέα του τουρισμού από  το εξωτερικό.  Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα το αεροδρόμιο να καταστεί αξιόπιστο και ταυτόχρονα λειτουργικό με υποδομές που να παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διεξαγωγή μιας πτήσης. Όλοι μαζί, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, με μια «φωνή» να διεκδικήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) να δώσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί  στον  απρόσκοπτο ανεφοδιασμό με  καύσιμα  των μικρών και μεγάλων αεροσκαφών. Αλλιώς, συντασσόμαστε με την πρόταση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη να αναλάβουν από κοινού Περιφέρεια, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ζίτσας και ΠΕΔ Ηπείρου το κόστος ανακατασκευής των υπαρχουσών δεξαμενών, προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα για να ανεφοδιάζονται  τα αεροσκάφη. Το αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος» είναι το μοναδικό αεροδρόμιο της Ηπείρου και πρέπει ως τέτοιο να το αντιμετωπίζουμε όλοι μας, αυτοδιοικητικοί και φορείς» κατέληξε ο Δήμαρχος Ζίτσας.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments