Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / “Μουσειακοί Χώροι στον Εικοστό Πρώτο Αιώνα”

“Μουσειακοί Χώροι στον Εικοστό Πρώτο Αιώνα”

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρα 19.30 στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων, προγραμματίζεται, στο πλαίσιο της Εβδομάδας δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, συζήτηση με αφορμή την έκδοση και την παρουσίαση του βιβλίου Μουσειακοί Χώροι στον Εικοστό Πρώτο Αιώνα. Πρακτικές Διάδρασης. Ο συλλογικός τόμος της σειράς «Δημόσια Αρχαιολογία» των εκδόσεων «Καλειδοσκόπιο» περιλαμβάνει κείμενα αρχαιολόγων και μουσειολόγων, οι οποίοι ανιχνεύουν τον ορισμό και τα όρια των Μουσείων στην πολύμορφη λειτουργία τους στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα και καταθέτουν την εμπειρία τους από την αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες κάθε ηλικίας σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους, κυρίως στην Ήπειρο.   

Συγγραφείς του τόμου: Ε. Αδάμ, Δ. Καλπάκης, Ε. Μίχου, Μ. Βλάχου, Ε. Κοτζαμποπούλου, Χ. Τσακούμης, Μ. Παπασωτηρίου, Ε. Βασιλείου, Ι. Κατσαδήμα, Κ. Κωνσταντίνου, Ι. Μπίτου, Ε. Μωυσιάδη, Β. Μαυρίκα, Δ. Μήττα.

Στη συζήτηση συμμετέχουν: Νένα Γαλανίδου, Καθ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σταύρος Βλίζος, Επίκ. Καθ. Μουσειολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Κώστας Σουέρεφ, Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments