Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / “Μουσική Κερασιά”_Παρέα με τον κ. Ηλία Γκαρτζονίκα σε ένα αφιέρωμα για τον πολιτισμό της Ηπείρου. Κυριακή (1/12 & 8/12/2019) στη 13:00. Επιμέλεια & Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη/Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων_98,7 & dimotikoradiofono.gr

“Μουσική Κερασιά”_Παρέα με τον κ. Ηλία Γκαρτζονίκα σε ένα αφιέρωμα για τον πολιτισμό της Ηπείρου. Κυριακή (1/12 & 8/12/2019) στη 13:00. Επιμέλεια & Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη/Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων_98,7 & dimotikoradiofono.gr

Από: Εβίτα Θεοχάρη

 

Η «Μουσική Κερασιά» 

ως μία εκπομπή μουσικής και λόγου

σας προσφέρει κάθε Κυριακή, 13.00 – 14.00

μουσικά κεράσματα…

από τη δημοτική μουσική της Ελλάδας,

μαζί με διασκευές αυτών,

αλλά και νέες δημιουργίες !

Ελάτε στο χοροστάσι της καρδιάς μας,

… σε μια εκπομπή 

με λαογραφικό – ανθρωπολογικό περιεχόμενο!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

φιλοξενούνται συχνά στη «Μουσική Κερασιά»

και παρουσιάζουν το έργο τους!

 

Για δύο συνεχόμενες Κυριακές (1/12 & 8/12/19) φιλοξενείται στη “Μουσική Κερασιά” ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού, κύριος Ηλίας Γκαρτζονίκας. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με διαφορετικές ιδιότητες με τον πολιτισμό της Ηπείρου, γεγονός που τον καθιστά τον κατάλληλο άνθρωπο για αυτή τη συζήτηση. Η συνομιλία μας περιλαμβάνει  όλες τις δράσεις του αναφορικά με τον πολιτισμό, όπως και το όραμά του για την ανάδειξη του πολιτισμού της Ηπείρου μέσα από τον τουρισμό.

Η αγάπη και το μεράκι του για τον πολιτισμό του τόπου του τον οδήγησαν σε μία διαρκή και αέναη έρευνα, καταγραφή και προβολή του λαϊκού και σύγχρονου πολιτισμού, η οποία στηρίζεται στις γνώσεις του και στη βιωμένη εμπειρία του σε διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού. Είναι υπεύθυνος του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Συνακόλουθα, είναι ένας από τους παραγωγούς (παρουσίαση & μοντάζ) μαζί με τον κ. Δημήτρη Γκαρτζονίκα (κάμερα & μοντάζ) της τηλεοπτικής εκπομπής “Εν Χορώ“. Η εκπομπή αυτή αφορά την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου και γίνεται οικειοθελώς σε ερασιτεχνική βάση, “για την ψυχή μας με την ψυχή μας” (Ηλίας Γκαρτζονίκας). “Εμείς κάναμε κέντρο τον άνθρωπο.”, λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Η εκπομπή διαθέτει “μία νότα αισιοδοξίας” και “ίσως είναι η μεγαλύτερη βάση οπτικοακουστικού υλικού για τον λαϊκό πολιτισμό της Ηπείρου.”.

Επιπλέον, οι ίδιοι άνθρωποι είναι οι συντελεστές και της τηλεοπτικής εκπομπής “Ορίζοντας“. Πρόκειται για μία εκπομπή, που θέτει ξανά στο “επίκεντρο τον άνθρωπο“, τον οποίο εδώ “προσεγγίζει από τη μεριά του φυσικού περιβάλλοντος“.

Ο κος Ηλίας Γκαρτζονίκας τονίζει στη συνομιλία μας το ενδιαφέρον του για τον τόπο του, την Ήπειρο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ήπειρος είναι για αυτόν το ιδανικότερο μέρος για την εφαρμογή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ένα εν ενεργεία σχέδιο στην Περιφέρεια Ηπείρου με στόχο τη σύνδεση του τοπικού πολιτισμού και του τουρισμού είναι η ένωση των παλιών μονοπατιών σε ένα μεγάλο δίκτυο προκειμένου, κατά τα λεγόμενα του ιδίου, “να αναδείξουμε τους δρόμους της παλιάς εποχής ως δρόμους πολιτισμού“. Παράλληλα, μία ακόμη πρότασή του είναι η δημιουργία ενός δικτύου των πολιτιστικών δράσεων στην Ήπειρο.

 

Ελάτε στην παρέα μας να ταξιδέψουμε

με τραγούδια από τη δημοτική μουσική της Ηπείρου!

 

Σ υ ν τ ο ν ι σ τ ε ί τ ε … Κ υ ρ ι α κ ή στη 13.00 

 στη «Μουσική Κερασιά» 

Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 

98, 7 & dimotikoradiofono.gr 

 

FacebookΜουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη 

Επιμέλεια & Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη 

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments