Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ — ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΤΡΟΠΙΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ — ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΤΡΟΠΙΟ

60

 

 

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του  Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», στο πλαίσιο του κύκλου, Μουσική στο δρόμο, εμφανίζεται το Ελληνοτρόπιο, ένα μουσικό σύνολο με την Δήμητρα Ηγουμενίδη (μουσική, στίχοι, πιάνο) και τον Αχιλλέα Φρέστα (ερμηνεία).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια που έγραψε η Δήμητρα Ηγουμενίδη και για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό των Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα τραγούδια:

Ένας καημός

Ελλάδα

Μάνα μου

Φυντανάκι

Κράτα μόνο την αλήθεια

…που πάντα μου θυμώνει

Κάνε μία στάση

Του ζεστού σου ύπνου

Τα δυο μάτια σου

Καλό ταξίδι

Πες μου τι έφταιξε

Είμαστε αδέρφια

Γεια σου ρε Γιωργάκη

Κατήγοροί μου

Θάλασσα η αγάπη μου

Στο βυθό σου θα μείνω

Ήτανε μόνο μια στιγμή

Τίποτα

Έψαξα στο χάρτη

Σπάσε αλυσίδες

Να ’σαι καλά

Μείνε

Τραίνο

Η Δήμητρα Ηγουμενίδη γεννήθηκε στα Ιωάννινα, όπου ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο με καθηγήτρια την κ. Αθηνά Σιμοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών με καθηγήτρια την κ. Καίτη Χαραλαμποπούλου. Σε ηλικία 13 ετών φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ «Μικροί Καλλιτέχνες». Το 1993 πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με το βαθμό «Άριστα, Α’ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο». Υπήρξε μαθήτρια Μουσικής Δωματίου του κ. Γιάννη Βατικιώτη και μαθήτρια Ειδικού Αρμονίας του κ. Χρήστου Ζερμπίνου. Συμμετείχε σε Σεμινάριο του διεθνούς φήμης καθηγητή σολίστ πιάνου κ. Γιάννη Βακαρέλη. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της παίρνοντας το Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» ως μαθήτρια του κ. Φοίβου Παπαδόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων. Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών υπό τη Διεύθυνση του κ. Φοίβου Παπαδόπουλου και με την Ορχήστρα Πατρών (τέως «Οι Σολίστ της Πάτρας») υπό τη Διεύθυνση του κ. Δημήτρη Δ. Μποτίνη. Έχει συνεργαστεί με τη Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, με τη Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και με την Παιδική Χορωδία Δήμου Ιωαννιτών. Έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα και στην Ιταλία ως σολίστ, ως accοmpagnatrice και ως μέλος μουσικών συνόλων. Στα πλαίσια αυτών των εμφανίσεων συνεργάστηκε με τον κ. Ευστάθιο Κιοσόγλου (κλαρινέτο, σαξόφωνο), με την κ. Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη (σοπράνο) και συχνά με τα μέλη της Ορχήστρας Πατρών κ. Γιώργο Χολδογιαννίδη (βιολί), κ. Γιούρι Μπεσσόνοβ (βιολοντσέλο) και κ. Σβετλάνα Χμούροβα (βιόλα). Είναι μέλος του μουσικού συνόλου «Tango Ardiente». Συνεργάστηκε ακόμη με το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων ως accοmpagnatrice σε τάξεις εγχόρδων, πνευστών, Μονωδίας και Μελοδραματικής. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας συμμετείχε, ως accοmpagnatrice στην τάξη της κ. Χαρίκλειας Μήτση, σε Σεμινάριο Μονωδίας της διεθνούς φήμης σοπράνο κ. Σόνιας Θεοδωρίδου. ­Είναι επίσης Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Αχιλλέας Φρέστας γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμπράττοντας με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών και άλλα μουσικά σύνολα, πραγματοποιώντας συναυλίες με ρεπερτόριο από το λυρικό και σύγχρονο τραγούδι. Κατά την τελευταία διετία συμμετείχε σε κύκλο συναυλιών του Π.Κ.Δ.Ι. με θέμα την μελοποιημένη ελληνική ποίηση. Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ., της Αστυνομικής Ακαδημίας και φοιτητής Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Ε.Α.Π.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments