Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μπαλάντες για δύο κιθάρες και δύο γυναικείες φωνές

Μπαλάντες για δύο κιθάρες και δύο γυναικείες φωνές

mail.google.com_3

 Ένα λιτό μουσικό σχήμα που συνδυάζει δύο γυναικείες φωνές με το ηχόχρωμα της κλασικής κιθάρας και ερμηνεύει ελληνικές μπαλάντες, αλλά και επιλεγμένα κιθαριστικά κομμάτια, θα εμφανιστεί Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015, και ώρα 9 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο  «Δ. Χατζής».

            Συμμετέχουν ο  Γιώργος Νάκης και η Βούλα Στεργίου, στην κιθάρα, η Σωτηρία Αθανασοπούλου, στο τραγούδι, και η Σταυρούλα Νάκη, στο τραγούδι, την κιθάρα και τον αυλό.

            Τις διασκευές των κομματιών έχει κάνει ο Γιώργος Νάκης.

             Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 Ο Γιώργος Νάκης γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Σπούδασε κλασική κιθάρα (κάτοχος Πτυχίου Κιθάρας με άριστα από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Διπλώματος Κιθάρας με τον ίδιο βαθμό από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων), θεωρητικά μουσικής (Πτυχίο Ωδικής από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών) και Επιστήμες της Αγωγής (Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Παράλληλα, παρακολούθησε ως ενεργό μέρος αρκετά σεμινάρια κλασικής κιθάρας με επώνυμους έλληνες και ξένους σολίστες.

Από το 2006 δημιούργησε ένα σύνολο με δύο κλασικές κιθάρες και δύο γυναικείες φωνές το οποίο, παρουσιάζοντας διασκευασμένες μπαλάντες από τον ίδιο αλλά και επιλεγμένα κιθαριστικά κομμάτια, έχει δώσει μέχρι σήμερα μία σειρά από συναυλίες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και στην Λευκάδα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών», που από το 2012 έχει τη μορφή επίσημου συλλόγου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το εν λόγω σύνολο έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 20 σπουδαστές και φίλους της κιθάρας από την περιοχή των Ιωαννίνων και μέχρι σήμερα έχει δώσει τριάντα συναυλίες σε διάφορες ελληνικές πόλεις και στο εξωτερικό. Ο ίδιος είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου και έχει την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος.

Εργάσθηκε ως καθηγητής κιθάρας, μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων (από το 1996 ως το 2007), στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (από το 1996 ως σήμερα) και σε μουσικά σχολεία (2002-2004). Από το 2007 υπηρετεί ως παιδαγωγός προσχολικής εκπαίδευσης σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments