Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μωυσής Ελισάφ: “Είναι αναγκαία η ισοκατανομή των προσφύγων στην Περιφέρεια Ηπείρου”

Μωυσής Ελισάφ: “Είναι αναγκαία η ισοκατανομή των προσφύγων στην Περιφέρεια Ηπείρου”

Την ανάγκη ισοκατανομής των προσφύγων που αναμένεται να μετακινηθούν και εντός των νομών της ίδιας Περιφέρειας επεσήμανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και συμπλήρωσε ότι υπερβαίνει τις δυνάμεις της για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

«Προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στα νησιά γίνονται μετακινήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι πιθανό να γίνουν και στην Ήπειρο. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις της πολιτείας και να βοηθήσουμε» τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι σε όλες τις επικοινωνίες που είχε με κυβερνητικά στελέχη ζήτησε να υπάρξει άμεση και λεπτομερή ενημέρωση για ενδεχόμενες αποφάσεις που αφορούν στην περιοχή μας.

«Εμείς ζητήσαμε έγκυρη και λεπτομερή πληροφόρηση ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Φαίνεται ότι το 1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά τελικά δεν ισχύει όμως οι δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών δεν είναι άπειρες. Εμείς θεωρούμε σήμερα απαραίτητο πέρα από την ισοκατανομή στις Περιφέρειες να υπάρξει και ισοκατανομή εντός των Περιφερειών. Να μοιραστεί δηλαδή ο αριθμός όσων θα μετακινηθούν σε όλους τους νομούς», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments