Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ.Βαρβιτσιώτης(ΝΔ)–Μεταναστευτική πολιτική σαν πολιτική δεν υπάρχει.Διαχειριζόμαστε ως παρατηρητές διάφορα φαινόμενα.

Μ.Βαρβιτσιώτης(ΝΔ)–Μεταναστευτική πολιτική σαν πολιτική δεν υπάρχει.Διαχειριζόμαστε ως παρατηρητές διάφορα φαινόμενα.

barbitisvthsΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–«Μεταναστευτική πολιτική σαν πολιτική δεν υπάρχει.Διαχειριζόμαστε ως παρατηρητές διάφορα φαινόμενα.Στην αρχή ανοίξαμε τις πύλες και είπαμε «ας έρθουν». Στην συνέχεια όταν  κλείσαν οι βόρειοι γείτονες τα σύνορά τους και εγκλωβίστηκαν οι άνθρωποι αυτοί εδώ είπαμε «πω, πω τι θα κάνουμε» και σήμερα αντιμετωπίζουμε με έκπληξη την έλευση του χειμώνα». Αυτό τόνισε ο Μιλτιιάδης Βαρβιτσιώτης , βουλευτής Β’ Αθήνας και Υπεύθυνος της Μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ , σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εκπομπή  «Έκτός των τειχών» (Γιώργος Γκόντζος) , στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια ανέφερε: « Έχουμε σπαταλήσει τα χρήματα που μας έχει δώσει η ΕΕ , έχουμε επιδείξει μεγάλη ανικανότητα στην απορρόφηση ακόμη περισσότερων κονδυλίων που είναι στην διάθεσή μας και σήμερα ελπίζουμε σε θαύμα να μην καταρρεύσει η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας».

Στην κριτική του στην κυβέρνηση σημείωσε μεταξύ άλλων πως   «δυστυχώς η ανικανότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος έχει πολύ περισσότερες επιπτώσεις από την χλεύη των Ελλήνων πολιτών» και διατύπωσε την  άποψη πως “σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας κινδυνεύουμε να μετατραπούμε ως χώρα σε ένα απέραντο hot spot”.

Τόνισε πως θα έπρεπε να «αντιμετωπισθούν οι συνθήκες διαβίωσης των 60.000 ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην χώρα μας από τον Απρίλιο του 2016», αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για δημιουργία κλειστών χώρων για τους πρόσφυγες, ενώ για τις ΜΚΟ  ανέφερε πως «υπάρχουν ΜΚΟ που είναι  σοβαρές και στην πρώτη γραμμή  αντιμετώπισης του θέματος και καλά κάνουν» ,προσθέτοντας  πως «δυστυχώς υπάρχουν ΜΚΟ που έχουν απορροφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ και δεν έχουν δείξει το ανάλογο έργο» Ακούστε την συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments