Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Μ.Κεφαλογιάννης (ΝΔ) -Η Νέα Δημοκρατία έχει μια συνέπεια σε λόγια και πράξεις

Μ.Κεφαλογιάννης (ΝΔ) -Η Νέα Δημοκρατία έχει μια συνέπεια σε λόγια και πράξεις

images ”Η Ελλάδα πρέπει να βγει με το μικρότερο δυνατόν κόστος από αυτή τη δύσκολη κατάσταση… Η Νέα Δημοκρατία έχει μια συνέπεια σε λόγια και πράξεις...” Αυτό τόνισε ο κ. Μανώλης  Κεφαλογιάννης  επικεφαλής της Κ.Ο των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, σε συνέντευξη στην εκπομπή ”ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος).
Επέκρινε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα και τόνισε χαρακτηριστικά:” Ως πολίτης δεν θα ψήφιζα ένα κόμμα  που είπε τόσα ψέμματα, με έφερε σε τόσο δύσκολη κατάσταση, και με οδήγησε σε ένα βήμα πριν την άβυσσο..
Πρόσθεσε ακόμη πως ”ο λαϊκισμός της εποχής της δεκαετίας του ΄80 μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ του 2015…Το χρέος της Ελλάδας έχει ονοματεπώνυμο ,Ανδρέας Παπανδρέου και το ότι η Ελλάδα σήμερα έχει οδηγηθεί σ΄αυτή την κατάσταση έχει επίσης ονοματεπώνυμο,Αλέξης Τσίπρας..”

Ο κ.Μανώλης  Κεφαλογιάννης,  έκανε αναφορά στην ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρας, από τις αλβανικές αρχές ,και στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται;

”Συγκεκριμένα, αλβανικές αρχές άσκησαν βία κατά πιστών, με στόχο να παρεμποδίσουν την είσοδό τους εντός του ναού. Επιπλέον, υπάλληλοι του Δήμου Χειμάρρας προέβησαν σε βανδαλισμούς, πράξεις ιεροσυλίας και εκτεταμένες καταστροφές εντός του ναού, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του. Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, χαρακτήρισε το ναό “γκαράζ.”

Με βάση τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι παραπάνω ενέργειες έρχονται σε συνέχεια δηλώσεων εθνικιστικού χαρακτήρα του Αλβανού Πρωθυπουργού περί «Μεγάλης Αλβανίας» και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζὠνη (ΑΟΖ) της, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Έχει ενημερωθεί  σχετικά από την αλβανική κυβέρνηση και την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία έχει επίσης καταγγείλει τα παραπάνω γεγονότα, και πώς τα σχολιάζει;

2. Ποιά είναι η θέση της αναφορικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας και της προστασίας των χώρων λατρείας, στην Αλβανία, μιας υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας;

3. Σκοπεύει να συμπεριλάβει τα γεγονότα αυτά στην ετήσια έκθεση της για την ενταξιακή πρόοδο της Αλβανίας;”

Ακούστε την συνέντευξη…

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments