Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ. Τζούφη: Η πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων συνιστά καλή πρακτική για την πρόσβαση των ΑμεΑ

Μ. Τζούφη: Η πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων συνιστά καλή πρακτική για την πρόσβαση των ΑμεΑ

Η προσβασιμότητα των ανθρώπων με αναπηρία στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ήταν το θέμα συζήτησης της Υποεπιτροπής της Βουλής για θέματα αναπηρίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη. Στη συνεδρίαση συμμετείχε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. 
 
Κατά την σύντομη τοποθέτησή της τόνισε πως η προσβασιμότητα των ΑμεΑ αποτελεί στοιχείο μιας δημοκρατικής κοινωνίας και επεσήμανε πως ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργείων και τον περιφερειακών φορέων είναι απαραίτητος, προκειμένου η πρόσβαση στις κτιριακές μονάδες να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα και δομικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προώθησε μια σειρά από σημαντικές ρυθμίσεις με στόχο την καθημερινή και θεσμική κατοχύρωση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ΑμεΑ. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες, όπως ενδεικτικά, η μικρή ανταπόκριση των Δήμων σε σχετική πρόσκληση για χρηματοδότηση με σκοπό την κατασκευή ράμπας και χώρους υγιεινής για ΑμεΑ.

Επιπλέον, η κα Τζούφη αναφέρθηκε σε καλές πρακτικές, όπως αυτή της Μονάδας Προσβασιμότητας & Κοινωνικής Στήριξης φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία λειτουργεί από τον Μάιο του 2019 και οργανώνει -μεταξύ άλλων- δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και παροχής υπηρεσιών ώστε να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών και των φοιτητριών στους χώρους της πανεπιστημιούπολης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments