Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)-«Το αίτημα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών είναι απαράγραπτο και αδικαίωτο»

Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)-«Το αίτημα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών είναι απαράγραπτο και αδικαίωτο»

img12Από:Γιώργος Γκόντζος–Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη παρευρέθηκε και χαιρέτησε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Δήμοι Ζαγορίου, Κόνιτσας και Πωγωνίου, τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ Κόνιτσας- Ιωαννίνων, η ΤΚ.- Αδελφότητα- Προοδευτικός.Σύλλογος Πύργου Κόνιτσας και η Τ.Κ Αρίστης Ζαγορίου, στην εκδήλωση μνήμης με τη συμπλήρωση 72 χρόνων από τη λαμπρή επιχείρηση των 10 μεταμφιεσμένων ανταρτών κατά των Γερμανών στο “Χάνι Καλλιθέας” στις 7 Σεπτεμβρίου του 1944, όπου έπεσε ηρωικά ο Λάζος Οικονόμου από τον Πύργο Κόνιτσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος η βουλευτής παραχώρησε δήλωση στην εφημερίδα «Το Χωνί», στην οποία ανέφερε πως:

«Είναι γνωστό ότι ο μεγαλειώδης αγώνας, η αντίσταση και οι θυσίες του λαού μας, ενάντια στους κατακτητές και στο φασισμό, έμειναν για πολλές, πολλές δεκαετίες χωρίς δικαίωση.

 Σήμερα, 72 χρόνια μετά, υπάρχει για πρώτη φορά το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των γερμανικών Οφειλών, όπου συγκεκριμενοποιούνται με τεκμηριωμένο τρόπο οι διεκδικήσεις της χώρας μας από τη Γερμανία, ύψους 370 δις και προτείνονται στην ελληνική Βουλή, θεσμικοί τρόποι για τη διεκδίκησή τους (με τη βοήθεια και του ΝΣΚ). Προτείνεται αρχικά η οδός των διακρατικών διαπραγματεύσεων και, αν αυτή αποτύχει, η προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια.

 Ο πρωθυπουργός έδωσε νέα πνοή, καλώντας από το μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας τη Γερμανική κυβέρνηση να συμφωνήσει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, για τις οφειλές της Γερμανίας από την περίοδο της Κατοχής, χωρίς συμψηφισμούς.

 Οι ελληνικές απαιτήσεις είναι και ενεργές και απαιτητές έναντι της Γερμανίας και η σημερινή κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη, με την ομόθυμη στήριξη του ελληνικού λαού, να προχωρήσει στη διεκδίκησή τους».

Δείτε Επίσης

Ε.Εξάρχου-Τα οράματά της για την περιοχή.”Τιμητική η πρόσκληση του Κ.Μητσοτάκη”

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])=== Την θέλησή της να κάνει γνωστές , σε μεγαλύτερο ,ευρύτερο κοινό,  τις απαντήσεις ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments