Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Νέα παγκόσμια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Νέα παγκόσμια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανακοινώθηκε οτι σύμφωνα με την προσφάτως δημοσιευμένη παγκόσμια κατάταξη των Πανεπιστημίων για το 2018  του ειδησεογραφικού οργανισμού «U.S. News & World Report 2018» των Η.Π.Α., προκύπτει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατέχει την 562η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε χίλια (1250) Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από  74 χώρες, που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση και την πέμπτη (5η) θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η συγκεκριμένη κατάταξη λαμβάνει υπόψη κριτήρια, όπως είναι η απήχηση στην έρευνα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησής τους, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, το ποσοστό των συνολικών δημοσιεύσεων που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις δέκα με τις περισσότερες αναφορές, οι διεθνείς συνεργασίες, και  η ερευνητική φήμη σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Μάλιστα, αναφορικά με το ποσοστό του συνόλου των δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 1% των άρθρων με τις περισσότερες αναφορές, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει στην Παγκόσμια κατάταξη την 174η θέση και αναφορικά με τις διεθνείς συνεργασίες και το ποσοστό δημοσιεύσεων με διεθνή συνεργασία επί του συνόλου των δημοσιεύσεων καταλαμβάνει την 135η θέση και την 109η αντίστοιχα.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την επιτυχία αυτή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγχαίρει θερμά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τη συμβολή τους.

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα αρχεία κατάταξης σε παγκόσμιο και ελληνικό επίπεδο:

https://www.usnews.com/education/best-global-universities/rankings?int=a27a09

https://www.usnews.com/education/best-global-universities/greece

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments