Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Νέος, σύγχρονος χώρος για το γραφείο Τουρισμού

Νέος, σύγχρονος χώρος για το γραφείο Τουρισμού

Ένα νέο, σύγχρονο χώρο απέκτησε το γραφείο τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο ισόγειο του κτιρίου του κληροδοτήματος Γεωργίου Μουλαϊμίδη.

Όπως εξήγησε με δηλώσεις της η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα κληροδοτήματα, Γεωργία Γιώτη, οι δυο χώροι στο ισόγειο του κτιρίου ενοποιήθηκαν και διαμορφώθηκαν κατάλληλα για τις ανάγκες της Υπηρεσίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων μελέτη.

«Πλέον έχουμε έναν λειτουργικό χώρο για το γραφείο Τουρισμού αλλά και για τους πολίτες, δίνοντας λύση και στο θέμα της προσβασιμότητας ΑμεΑ, τοποθετώντας ειδική ράμπα στην γωνιακή πρόσοψη η οποία καθίσταται πλέον η κύρια είσοδος», τόνισε αρχικά η κ. Γιώτη.

Οι εργασίες μεταξύ άλλων περιελάμβαναν εκτός από την κατασκευή ράμπας για πρόσβαση ΑμεΑ, την αντικατάσταση της παλιάς ξύλινης πρόσοψης, την επένδυση της εσωτερικής τοιχοποιίας, την επιλογή κατάλληλων χρωμάτων, μετά από υπόδειξη των συντηρητών, τη δημιουργία υγρού και αποθηκευτικού χώρου καθώς και τις καθαιρέσεις αυθαιρέτων κατασκευών στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με την κ. Γιώτη, ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στον πρώτο όροφο του κτιρίου, μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις των απαιτούμενων διαδικασιών, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί.

 

Ανακοινώσεις για θέματα κληροδοτημάτων

Στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων γραφείων Τουρισμού του Δήμου η κ. Γιώτη αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν το τμήμα κληροδοτημάτων.

Όπως έκανε γνωστό η  Διαχειριστική επιτροπή κληροδοτημάτων αξιολόγησε τις 8 αιτήσεις υποτροφιών από το κληροδότημα Ελ. Μπάρκα το οποίο φέτος θα ενισχύσει 6 φοιτητές με το συνολικό ποσό των 60.000.

Να σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμού του 2019 το ύψος του συνολικού ποσού για τον ίδιο αριθμό υποτροφιών αυξήθηκε στις 72.000 ευρώ, μετά από εισήγηση της κ. Γιώτη και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Παράλληλα, η κ. Γιώτη σημείωσε πως με την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ, μέσω προγράμματος, την διαμόρφωση του κτιρίου – κληροδοτήματος της Ελένης Αλεξάνδρας Γκαστή που βρίσκεται επί της οδού Κάνιγγος 1ΒΓ για να δημιουργηθεί κέντρο ευφυούς επιχειρηματικότητας.

Μια απόφαση της Δημοτικής Αρχής που, όπως τόνισε η κ. Γιώτη, θα συμβάλει σημαντικά και την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Τέλος, ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκαν στο Εφετείο Ιωαννίνων δύο αιτήσεις για αλλαγή σκοπού του κληροδοτήματος Αγλαΐας Χαράλαμπους και για την αλλαγή όρων σε αυτό της Φερενίκης Καλούδη, για τις οποίες αναμένονται οι αποφάσεις.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments