Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Νέο εξωτερικό πρόγραμμα του Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Φυσικής Αποκατάστασης του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος»

Νέο εξωτερικό πρόγραμμα του Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Φυσικής Αποκατάστασης του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος»

Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικότατο ρόλο των δημόσιων δομών φροντίδας ατόμων με αναπηρίες, το ΔΣ του ΚΚΠΠΗ ενέκρινε, κατόπιν πολύμηνης διαβούλευσης πρότασης του με τις υπηρεσίες του, την δημιουργία ενός σημαντικού προγράμματος με ενδεικτικούς στόχους:
την υποστήριξη της αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσής ατόμων με αναπηρίες.
την ενίσχυση της λειτουργικότητας των ατόμων με αναπηρίες μέσω νέων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων είτε διαμένουν σε οικεία περιβάλλοντα είτε σε κλειστές δομές φροντίδας
την αναγκαιότητα εξαγωγής επιστημονικών συμπερασμάτων αναφορικά με τις ανάγκες ατόμων με αναπηρίες και του τρόπου κάλυψης αυτών με ολιστική προσέγγιση
την αναγκαιότητα καταγραφής των αναγκών των κατοίκων του Καλλικρατικού Δήμου Ιωαννιτών μέσω και των αιτημάτων που θα υποβληθούν για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό και μετέπειτα στοχοθεσίας συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη κάλυψη αυτών
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ηλικίας από 22 έως 55 ετών να υποβάλλει αίτηση για τη συμμετοχή του στο νέο εξωτερικό πρόγραμμα του Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Φυσικής Αποκατάστασης του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος».
Το πρόγραμμα θα είναι διετές και οι απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής θα είναι:
Αυτοεξυπηρετούμενα άτομα ηλικίας: 22 – 55, με:
– Σωματικές αναπηρίες
– Οργανικές ανεπάρκειες (καρδιακή, νεφρική, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ.)
– Κώφωση – βαρηκοΐα
– Νοητική υστέρηση
Εξαιρούνται άτομα με αυτισμό, ολική τύφλωση και ψυχιατρικά προβλήματα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών που κατέχουν απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ατόμων από την κοινότητα είναι 15.
Η επιλογή θα γίνει βάση των κριτηρίων που αναγράφονται στην πρόσκληση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:00 μ.μ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Νεομάρτυρος Γεωργίου 1, Πεντέλη, Τ.Κ. 45332, Ιωάννινα) καθημερινά (8:00 – 14:00), είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected]. Η αίτηση βρίσκεται σε έντυπη μορφή στην κεντρική υπηρεσία του Κέντρου και σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο www.tcpngi.gr.
Τα Ιδρύματα δεν μπορεί να είναι πλέον ο τελευταίος σταθμός.
Προσκαλούμε γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρίες να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία. Προχωράμε μαζί, αφήνοντας στο παρελθόν αντιλήψεις που δεν πρέπει να χωράνε στην σημερινή κοινωνία.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments