Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Νίκος Γκόλας : “Τα Γιάννενα καθιερώνονται ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός”

Νίκος Γκόλας : “Τα Γιάννενα καθιερώνονται ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός”

Το γεγονός ότι τα Γιάννενα αποτελούν κορυφαίο τουριστικό προορισμό ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, καθώς οι πληρότητες στα καταλύματα της περιοχής άγγιξαν το 100%.

Με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, ευχαρίστησε τους επαγγελματίες του κλάδου, για τη συνεργασία που έχει αναπτυχτεί τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει φέρει άμεσα αποτελέσματα στην περιοχή, κατατάσσοντας τη στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

«Για τα Γιάννενα, την πόλη αλλά και ολόκληρο το Νομό η εορταστική περίοδος που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Όχι μόνο από οικονομικής άποψης, αφού ο τουρισμός είναι μία πολυσύνθετη υπόθεση, με προστιθέμενη αξία.

Η περιοχή μας δέχθηκε ένα κύμα επισκεπτών που διαφήμισαν τα Γιάννενα, τις ομορφιές της πόλης και του Νομού, τα αξιοθέατα αλλά και τις υπηρεσίες που απόλαυσαν.

Όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει πρεσβευτές μας.

Θέλω να ευχαριστήσω πέρα από τους υπαλλήλους του τμήματος τουρισμού, που εργάστηκαν αυτές τις μέρες ανεξαρτήτως ωραρίου και ταλαιπωρίας, όλους τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού γιατί υπερέβαλαν εαυτούς το προηγούμενο διάστημα.

Έδωσαν τα πάντα ώστε να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι.

Άλλωστε η παροχή υπηρεσιών αποτελεί έναν σημαντικό και κρίσιμο κρίκο στην υπόθεση του τουρισμού.

Γιατί δεν αρκεί μία περιοχή να είναι όμορφη, δεν αρκεί να διαθέτει σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και αξιοθέατα.

Χρειάζεται να διαθέτει τουριστική παιδεία, υπηρεσίες ποιοτικές και άριστες και αυτό το στοίχημα φαίνεται ότι στα Γιάννινα το κερδίζουμε.

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλος, όμως βλέπουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα που είναι προϊόν συνεργασίας και συνεργειών που αναπτύσσουμε και οι οποίες θα συνεχιστούν με σημαντικά βήματα το επόμενο διάστημα», είπε αρχικά ο κ. Γκόλας.

Ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας, που ενεργήσαν συντονισμένα με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών να φύγει έχοντας μόνο όμορφες εικόνες από τα χιονισμένα Γιάννενα.

Ο κ. Γκόλας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, επισήμανε ότι τα Γιάννενα έχουν μάθη από τα λάθη που έγιναν σε άλλες περιοχές οι οποίες γνώρισαν τουριστική άνθηση αλλά δεν κατάφεραν να τη διατηρήσουν, προσθέτοντας όμως ότι η προσπάθεια που γίνεται πρέπει να είναι συνεχής.

«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε ότι αφορά τόσο τις τιμές όσο κυρίως στην ποιότητα των υπηρεσιών. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως οι κριτικές των επισκεπτών είναι θετικές και θέλουμε να τις διατηρήσουμε. Γι’ αυτό είμαστε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου με τους οποίους εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να σταθεροποιήσουμε αρχικά και στη συνέχεια να ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε τον προορισμό Ιωάννινα», υπογράμμισε.

Τέλος στάθηκε και στο ρόλο του αεροδρομίου Ιωαννίνων η αναβάθμιση του οποίου έχει δώσει άλλη δυναμική στον τόπο μας.

«Φέτος, λόγω του αεροδρομίου, ήταν η πρώτη χρονιά που είδαμε στα Γιάννενα τουρίστες από την Ευρώπη και το Ισραήλ, σε τόσο μεγάλο βαθμό. Μετά τις προσπάθειες που κάναμε ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και άλλους φορείς για την ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου, βρισκόμαστε πια σε συνεχείς επαφές με εταιρίες οι όποιες βλέπουν πλέον τα Γιάννενα ως έναν ελκυστικό προορισμό. Έτσι, ελπίζω βάσιμα ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα υπάρχουν όχι μόνο πτήσεις τσάρτερ λόγω εορτών αλλά και προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού με προορισμό τα Γιάννενα», κατέληξε.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments