Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Να μην διακόψουν  τη λειτουργία τους τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, προτείνει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων-Δηλώσεις του αντιδημάρχου Π.Κολόκα

Να μην διακόψουν  τη λειτουργία τους τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, προτείνει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων-Δηλώσεις του αντιδημάρχου Π.Κολόκα

kolokasΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Δεν πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τονίζει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, υποστηρίζοντας  το αίτημα των εργαζομένων –που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις- να δοθεί παράταση στη λειτουργία τους, μέχρι την οριστική ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης να κλείσει το Έργο στις 29/2/2016, οδηγεί σε παύση λειτουργίας και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιωαννιτών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, αναφέρθηκε στη σημασία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, λέγοντας πως «δίνει τη δυνατότητα να επιμορφωθούν δωρεάν εκατοντάδες πολίτες αποκτώντας γνώσεις σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα μέσα από τα τμήματα εκπαίδευσης. Είναι επίσης σημαντικό ότι σε περιπτώσεις πολιτών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα τους δίνεται η ευκαιρία να αυξήσουν τις δυνατότητες απασχόλησής τους, αποφεύγοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Ο κ.Π. Κολόκας ανέφερε ενδεικτικά ότι την περίοδο 2014-2015, στο Δήμο Ιωαννιτών υλοποιήθηκαν 59 εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας κι εντάχθηκαν σε τμήματα περίπου 1.000 εκπαιδευόμενοι.

Κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016 στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιωαννιτών, εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων και του αριθμού των υλοποιήσιμων τμημάτων, τέθηκε ως προτεραιότητα η ένταξη σε τμήματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, για την χάραξη μιας συνεκτικής στρατηγικής για την κοινωνική λενταξη και προστασία.

Από το 2013 που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιωαννιτών, σε μια χρονική περίοδο τριών ετών, εντάχθηκαν σε τμήματα περίπου 3.000 εκπαιδευόμενοι και απασχολήθηκαν 100 εκπαιδευτές. Αν και ο αρχικός στόχος ήταν η δημιουργία 80 τμημάτων, ο στόχος αυτός ξεπεράστηκε κατά πολύ, αφού υλοποιήθηκαν 140 εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

 

Δείτε Επίσης

Βραβείο καλύτερης σχολικής εφημερίδας, για το ΣΤ1 του 2ου Δημοτικού Ελεούσας, με θέμα τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ-Μιλούν ο διευθυντής , ο υπεύθυνος δάσκαλος και οι μαθητές -τριες.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Η επιλογή  του  θέματος εξαιρετική.Η συλλογική  προσπάθεια υποδειγματική.Και  η “ανταμοιβή” που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments