Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ – Οργάνωση Γιαννίνων: Περιφερειάρχης, εχθρός των εργαζόμενων

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ – Οργάνωση Γιαννίνων: Περιφερειάρχης, εχθρός των εργαζόμενων

%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%bf-7-9-2015Από:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση του ΝΑΡ-Οργάνωση Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

“Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους των Ιωαννίνων και της Ηπείρου τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη στάση που κράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 7/9/16.
Ο κ. Καχριμάνης, με την ανοχή της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και της υπόλοιπης, επιτέθηκε στους εργαζόμενους της SPIDER ρίχνοντάς τους την ευθύνη για το κλείσιμο του εργοστασίου.
Με απαράδεκτο τρόπο, με το γνωστό, τραμπούκικο ύφος του που στους εργάτες όμως δεν περνάει, ο κ. Καχριμάνης προσπάθησε να μας πείσει ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι «ευεργέτης» και οι εργαζόμενοι που έχει απλήρωτους 3 ολόκληρα χρόνια, είναι αυτοί που κλείνουν το εργοστάσιο. Πιθανώς ο ιδιοκτήτης να έχει ευεργετήσει τον κ. Καχριμάνη, αλλά τους εργάτες τους έχει καταδικάσει στη φτώχια και την ανέχεια. Δεν στέκει σε καμία λογική και σε κανένα ηθικό σχήμα η λογική του περιφερειάρχη που μοιάζει με το ‘σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω’.
Οι εργάτες δεν πρέπει να κάνουνε πίσω. Η SPIDER δεν έκλεισε από κάποια παγκόσμια συνωμοσία για την όποια θέλει να μας πείσει ο κ. Καχριμάνης αλλά και η κυβέρνηση δια του γ.γ. Υπουργείου Εργασίας Νεφελούδη. ΗSPIDER έκλεισε από τα ίδια της τα αφεντικά, το ελληνικό κεφάλαιο που είναι τόσο αδίστακτο όσο και το ξένο. ΤηSPIDER την κλείνει ο καπιταλισμός για να προστατέψει τα κέρδη και τις περιουσίες των λίγων, εις βάρος των πολλών.
Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και την ‘Ήπειρο των οριζόντων’ για τη στάση που κράτησαν, στάση ανεκτική ή υποστηρικτική στην αντεργατική επίθεση του περιφερειάρχη.
Όσο γι αυτούς που υποστήριξαν ότι οι εργάτες και το σωματείο έδειξαν ανοχή στην εργοδοσία, θυμίζουμε ότι χρόνια τώρα οι εργάτες και το σωματείο είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με καταλήψεις, απεργίες, κινητοποιήσεις για να αποκρούσουν την επίθεση εργοδοσίας και συμμάχων της από την Περιφέρεια μέχρι την κυβέρνηση. Δεν έχουνε υποταχθεί και γι αυτό δέχονται αυτή τη σφοδρή επίθεση όπως η χτεσινή.
Γι αυτό καλούμε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να αναλάβει τις ευθύνες και να μην δίνει λαβές σε αυτούς που βρίσκονται απέναντι στους εργάτες.
Γι αυτό λοιπόν, συνειδητοποιείστε κ. Καχριμάνη, το εξής: τα εργοστάσια δεν είναι τα αφεντικά. Είναι οι εργάτες. Οι εργάτες είναι αυτοί που δουλεύουν, οι εργάτες είναι αυτοί που σήμερα δεν ξέρουν πώς θα πληρώσουν το νοίκι, το φαΐ, το ρεύμα και το νερό επειδή ο εργοδότης τους έχει απλήρωτους. Και οι εργάτες έχουν το δίκιο με το μέρος τους.  
Καλούμε τους εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία, να σταθούν στο πλάι των εργατών και να στηρίξουν τα αιτήματά τους για άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, άμεση ένταξη στα ΕΑΣ και μέχρι να λυθούν αυτά, άμεσο έκτακτο επίδομα για τους εργαζόμενους και να απαλλαγούν από πληρωμές δημοτικών τελών, τραπεζικών χρεών κ.λπ.
 
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Οργάνωση Γιαννίνων”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments