Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ντουμπάι: Η πόλη με τα περισσότερα αυτοκίνητα ανά κάτοικο

Ντουμπάι: Η πόλη με τα περισσότερα αυτοκίνητα ανά κάτοικο

Το Ντουμπάι έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς αυτοκινήτων στον κόσμο σε σχέση με τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, και το Χονγκ Κονγκ

dubai

Ο αριθμός των αυτοκινήτων στο Ντουμπάι διπλασιάστηκε μέσα σε οκτώ χρόνια και αυτή η πόλη στον Περσικό Κόλπο αριθμεί πλέον περισσότερα αυτοκίνητα ανά κάτοικο σε σχέση με τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Αρχή Δρόμων και Μεταφορών του εμιράτου του Ντουμπάι.

Για μια πόλη του μεγέθους της και με πληθυσμό 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, το Ντουμπάι έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς αυτοκινήτων στον κόσμο (540 εγγεγραμμένα ανά 1.000 κατοίκους, έναντι 305 στη Νέα Υόρκη, 213 στο Λονδίνο, 63 στο Χονγκ Κονγκ).

Η πόλη-κράτος του Περσικού Κόλπου αριθμεί σήμερα 1,4 εκατομμύριο αυτοκίνητα, έναντι 740.000 το 2006, με μέση ετήσια αύξηση 8,2%. Αν η τάση αυτή συνεχιστεί, ο αριθμός των εγγεγραμμένων οχημάτων στο Ντουμπάι πιθανόν να φθάσει 2,2 εκατομμύρια το 2020, σύμφωνα με τις προβλέψεις της υπηρεσίας αυτής.

Το Ντουμπάι αναπτύχθηκε ταχύτατα τα τελευταία τριάντα χρόνια και, παρά τη μεγάλη ανάπτυξη του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών, η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε ορισμένες συνοικίες της πόλης.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments