Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ντόναλντ Τουσκ: «Το μεταναστευτικό είναι Ευρωπαϊκή υπόθεση και όχι θέμα μόνο των χωρών της Ευρώπης του Νότου»

Ντόναλντ Τουσκ: «Το μεταναστευτικό είναι Ευρωπαϊκή υπόθεση και όχι θέμα μόνο των χωρών της Ευρώπης του Νότου»

«Έχουμε κοινή ευθύνη για να το λύσουμε¨ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης προσερχόμενος στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

donalnt tousk

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ, κατά την άφιξή του στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την μεταναστευτική κρίση δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το μεταναστευτικό αποτελεί «ευρωπαϊκό ζήτημα» και όχι θέμα μόνο των χωρών της Ευρώπης του Νότου.

«Έχουμε κοινή ευθύνη για να το λύσουμε. Προτεραιότητά μας είναι να σωθούν οι ζωές των ανθρώπων», επισήμανε ο Τουσκ, αλλά τόνισε ότι αρχικός στόχος είναι ο εντοπισμός των διακινητών και η διάλυση του δικτύου τους.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί ο κόσμος είναι «να μην μπουν στο πλοίο» και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται καλύτερη συνεργασία με τις χώρες καταγωγής των μεταναστών ώστε να μειωθεί η μετακίνησή τους.

«Οι πραγματικές αιτίες είναι η φτώχεια, ο πόλεμος και η αστάθεια σε αυτές τις περιοχές», πρόσθεσε, αλλά τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι σήμερα θα βρεθεί λύση. «Το πιο δύσκολο είναι να συζητήσουμε πώς να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και υπευθυνότητα», συμπλήρωσε και επισήμανε πως είναι δύσκολο θέμα συζήτησης η παροχή ασύλου. «Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κοινή και ουσιαστική δράση», κατέληξε ο Τουσκ.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments