Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Ν.Ο.Ι. :Πρώτα Πανελλαδικά τα μαθητικά «κουπιά» των Ιωαννίνων! Ξεχώρισαν στους αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος στον Σχινιά

Ν.Ο.Ι. :Πρώτα Πανελλαδικά τα μαθητικά «κουπιά» των Ιωαννίνων! Ξεχώρισαν στους αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος στον Σχινιά

Σε ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

“Πανελλήνια πρωτιά πέτυχε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων στο Σχολικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά! Στη διοργάνωση, στην οποία έλαβαν μέρος σχολικές ομάδες από 17 Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, τα Γιαννιώτικα μαθητικά «κουπιά», δηλαδή οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, πήραν την πρώτη θέση με «συγκομιδή» δύο χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος – Παύλος Φαϊτάς, μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, κατέκτησαν την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Διπλό Σκιφ μαθητών Λυκείων. Οι Αριάδνη Μήτση (Λύκειο Γένεσις) – Αθανασία Μάκου (2ο ΓΕΛ) πήραν το χρυσό στο Διπλό Σκιφ μαθητριών Λυκείου. Οι Ηλίας Μπλέτσας (7ο ΓΕΛ) – Θανάσης Μάστακας (3Ο ΓΕΛ) κατέκτησαν το χάλκινο στη Δίκωπο άνευ Λυκείων.

Πολύ καλές εμφανίσεις με συμμετοχή σε τελικούς και ικανοποιητικές θέσεις είχαν επίσης οι Γιώργος Κώτσιας (Εσπερινό Λύκειο) – Ανδρέας Καρέτσος (ΓΕΛ Ανατολής) με τη Δίκωπο άνευ, οι Τηλέμαχος Γκίνης (3ο ΓΕΛ) – Βαγγέλης Γκάλιος (1ο ΕΠΑΛ) στο Διπλό Σκιφ, οι Χρήστος Τσακίρης (Δωδωναία) – Κώστας Γιώργος (Γένεσις) στη Δίκωπο Λυκείων και οι Κων/να Σιατερλή (1ο ΓΕΛ) Αποστολία Ψαρά (Εσπερινό ΓΕΛ) στη Δίκωπο άνευ μαθητριών Λυκείων.

Δυνατές εμφανίσεις στις

 προκρίσεις της ΕΚΟΦΝΣ!

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησαν οι επίλεκτοι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. στον δεύτερο και τελευταίο αγώνα Αξιολόγησης που διεξήγαγε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, με στόχο την επιλογή αθλητών για τις Εθνικές της Ομάδες.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. κατάφεραν να πετύχουν εξαιρετικούς χρόνους στις σειρές στις οποίες δοκιμάστηκαν από τους τεχνικούς της ΕΚΟΦΝΣ. Πιο συγκεκριμένα, οι Στέφανος Ντούσκος – Θανάσης Παλαιοπάνος απέδειξαν ότι η Δίκωπός τους είναι η πιο γρήγορη της χώρας, ενώ ο Ντούσκος πήρε την πρωτιά και στο Σκιφ Ανδρών. Πρώτοι στη σειρά τους ήταν οι Παύλος Φαϊτάς – Λεωνίδας Παλαιοπάνος με τη Δίκωπο Εφήβων, όπως και η Αριάδνη Μήτση στη Δίκωπο Νεανίδων. Στους Παίδες, δύο συνεχόμενες πρώτες θέσεις πήραν οι Ηλίας Μπλέτσας – Θανάσης Μάστακας με τη Δίκωπο, ενώ ο Ιάσονας Εξάρχου ήταν πρώτος στο Σκιφ Παίδων και δοκιμάστηκε και στην κατηγορία Εφήβων. Η Κατερίνα Γκόγκου ξεχώρισε επίσης με την τρίτη θέση στο Σκιφ Κορασίδων, ενώ η Αθανασία Μάκου ήταν στην πεντάδα του Σκιφ Νεανίδων.

Μία κούρσα έκαναν οι Σπύρος Γεωργίου – Ανδρέας Καρέτσος και βγήκαν τρίτοι στη Δίκωπο Παίδων. Τέλος, στους μικρούς τελικούς διακρίθηκαν ο Γιώργος Κώτσιας με το Σκιφ Εφήβων και η Κων/να Σιατερλή με το Σκιφ Κορασίδων.

Ντούσκος – Γραμμενιάτης στη

διεθνή ρεγκάτα του Πιεντιλούκo

Στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας για την καθιερωμένη ετήσια διεθνή ρεγκάτα που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο βρίσκεται αποστολή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Σ’ αυτήν συμμετέχουν δύο αθλητές του Ν.Ο.Ι.. Πρόκειται για τον Στέφανο Ντούσκο που θα λάβει μέρος με τη Δίκωπο και το Σκιφ Ανδρών και για τον Άρη Γραμμενιάτη που θα αγωνιστεί στο Σκιφ ελαφρών βαρών των Ανδρών.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments