Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Άρτα

Ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Άρτα

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Μια σύγχρονη υποδομή για τους βιβλιόφιλους της Άρτας»

Τις πόρτες της άνοιξε και επίσημα για το κοινό της Άρτας η Δημοτική Βιβλιοθήκη με την τελετή των εγκαινίων το απόγευμα της Δευτέρας. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Άρτας, στην οδό Φιλελλήνων και αποτελεί έναν ακόμη πνεύμονα πολιτισμού για τους συμπολίτες.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία είναι δανειστική και καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις ηλικίες, ενώ εκεί θα μπορούν να γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις που αφορούν το βιβλίο.

«Πρόκειται για μια βιβλιοθήκη κόσμημα που έρχεται να προστεθεί στις ήδη εξαιρετικές βιβλιοθήκες του ΣΚΟΥΦΑ και του Πανεπιστημίου. Η Άρτα αποκτά έναν ακόμη πνεύμονα πολιτισμού» ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και συνέχισε: «Ο χώρος εδώ, αυτό το υπέροχο νεοκλασικό στο κέντρο της Άρτας, είναι σύγχρονος, φιλικός και καλύπτει τις απαιτήσεις των βιβλιόφιλων. Καλούμε τον κόσμο να την επισκεφθεί, ενώ την εκσυγχρονίζουμε διαρκώς και εμπλουτίζουμε συνεχώς τα ράφια με βιβλία και δεχόμαστε δωρεές από όλους τους συμπολίτες. Στις σημερινές εποχές που όλα κινούνται γρήγορα και η ένταση είναι μεγάλη, ένα βιβλίο μπορεί να μας χαλαρώσει, να μας διδάξει, να μας ταξιδέψει. Παράλληλα, η λειτουργία της Βιβλιοθήκης σε αυτό το κτίριο έχει έναν ακόμη συμβολικό χαρακτήρα, καθώς έτσι στηρίζουμε και το Γηροκομείο Άρτας, στο οποίο ανήκει το κτίριο και το οποίο επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την τρίτη ηλικία». Να σημειωθεί ότι στη βιβλιοθήκη έχουν μεταφερθεί πάνω από 3.500 τίτλοι βιβλίων, ενώ χθες έγινε και η πρώτη δωρεά ξενόγλωσσων βιβλίων από τον Φώτη Βράκα, ιστορικό ερευνητή.

Ο κ. Τσιρογιάννης εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με τους «Φίλους του Βιβλίου» για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης. «Οι Φίλοι του Βιβλίου αποκτούν με αυτό το χώρο τη στέγη τους. Η Δημοτική βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κάθε μέρα σε συνεργασία με τους «Φίλους του Βιβλίου». Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την διαμόρφωση του χώρου, τον Αντιδήμαρχο Χριστόφορο Σιαφάκα, τους «Φίλους του Βιβλίου» και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας, τα στελέχη του Δήμου και βέβαια όλους όσους είστε εδώ σήμερα σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο κ. Τσιρογιάννης.

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Γιώργος Λιλής, Κώστας Τράμπας και Δημήτρης Σφήκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Παπαδημητρίου, η πολιτευτής του Νομού Εύη Καραμπίνα, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου και η Πρόεδρος των «Φίλων του Βιβλίου» Σοφία Εξάρχου. Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με το συγκρότημα Moledro.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments