Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Ξεκινάει η κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Ανατολής

Ξεκινάει η κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Ανατολής

DSCN1887

 – Στόχος η δημιουργία αθλητικού πυρήνα στην Ανατολή

 Ξεκινάει η υλοποίηση του έργου «Κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα γηπέδου Δ.Κ. Ανατολής», καθώς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας συνυπέγραψε το σχετικό συμφωνητικό εκτέλεσης έργου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Γιώργο Σειρά.

Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 165.000 ευρώ και  η χρηματοδότηση του προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου Ιωαννιτών (ΣΑΤΑ).

Ο ανάδοχος αναδείχθηκε με μέση έκπτωση 26,43% κατά το διαγωνισμό, ενώ συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 360 ημερολογιακές μέρες.

Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί με τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας που έχει θέσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ώστε να αναπτύσσονται αθλητικές δραστηριότητες με ασφάλεια και  οι οποίες προδιαγραφές συμφωνούν με τα πρότυπα που έχει θεσπίσει η FIFA.

Πρόκειται για ένα αθλητικό έργο σημαντικό όχι μόνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ανατολής και ειδικά για τη νέα γενιά, αλλά για ένα έργο που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Ιωαννιτών, για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών όπου –ως γνωστόν – υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και μεγάλες ανάγκες.

Σήμερα στο γήπεδο της Ανατολής στεγάζεται η δραστήρια ομάδα του ΑΟ Ανατολής, πολλοί περιφερειακοί αθλητικοί σύλλογοι και ποδοσφαιρικές Ακαδημίες όπου προπονούνται πάνω από 200 παιδιά.

Με την παρέμβαση που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών, δημιουργεί ασφαλείς συνθήκες άθλησης των εκατοντάδων νέων που χρησιμοποιούν το γήπεδο.

Ταυτόχρονα όμως, το έργο κατασκευής του πλαστικού χλοοτάπητα αποτελεί την απαρχή για τη δημιουργία ενός αθλητικού πυρήνα που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Ανατολής.

Η συνολική έκταση όπου βρίσκεται το γήπεδο της Ανατολής είναι 7.700 τ.μ. Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής προβλέπει τη συνέχιση των παρεμβάσεων και σε επόμενο στάδιο, με την τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού , κατασκευή κερκίδων 200 ατόμων και διαμόρφωση γηπέδων που θα δίνουν τη δυνατότητα να αθληθούν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις οι κάτοικοι της περιοχής.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments