Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Ξεκινά το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Ξεκινά το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Vertigo_3 Ρεπορτάζ :Αγνή Βραβορίτου

Ξεκινά αύριο Παρασκευή το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου με  την προβολή της ταινίας Vertigo (Δεσμώτης του Ιλίγγου),έξω από το αρχαιολογικό μουσείο,στα Λιθαρίτσια.Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος τόνισε ότι ”ο κινηματογράφος ήταν πάντα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων”

”Συνεχίζουμε ”,είπε,”και φέτος με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου γνωρίζοντας τις καταστάσεις που ζούμε ,αλλά ο πολιτισμός δεν σταματά..” Από την πλευρά του ο σκηνοθέτηςΒασίλης Δούβλης – σε ιδέα του οποίου βασίστηκε το κινηματογραφικό event- χαρακτήρισε πρωτοτυπία για την πόλη το Φεστιβάλ που έρχεται να καλύψει την έλλειψη του θερινού σινεμά .”Θέλουμε”,πρόσθεσε,” να ριζώσει με πιο πολλές ταινίες και θεατές”

Το Vertigo (Ο Δεσμώτης του ιλίγγου) του Άλφρεντ Χίτσκοκ, θα προβληθεί έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, στα Λιθαρίτσια, (10/7), Το Δυο μέρες, μια νύχτα των αδερφών Νταρντέν, στο Πάρκο Κατσάρη, απέναντι από τον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», (11/7), το Nebraska, το road movie του ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν, κυριολεκτικά στο …δρόμο, τον υπέροχο, παραλίμνιο δρόμο με τα πλατάνια, στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου, μετά την κυρά Φροσύνη, (12/7), και τέλος, το Αλάτι της Γης  του Βιμ Βέντερς, δίπλα στο νερό τηςλίμνης, στην πλατεία Μαβίλη (13/7).

ΤΑΙΝΙΕΣ

-Δυο Ημέρες, μια Νύχτα, (2014), 95΄, βραβευμένη ταινία  των  Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν, με τη  Μαριόν  Κοτιγιάρ.

Μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους  συναδέλφους της να αρνηθούν  το μπόνους τους, ώστε να μη χάσει η ίδια τη δουλειά της.

Vertigo ( Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου), (1958), 128΄, του Άλφρεντ Χίτσκοκ,  με τους Τζέιμς Στιούαρτ και Κιμ Νόβακ.

Αριστοτεχνικό θρίλερ, η κορυφαία ταινία του Χίτσκοκ, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τους κριτικούς ως η καλύτερη ταινία  όλων των εποχών.

Nebraska ( 2013) ,  121΄, ασπρόμαυρο road movie  του Αλεξάντερ Πέιν .

Ένας πεισματάρης ηλικιωμένος άντρας, που ζει σε μια μικρή πόλη της Μοντάνα, ξεκινά μαζί με το γιο του ένα ταξίδι προς τη Νεμπράσκα , πιστεύοντας πως έχει κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια  από το κουπόνι ενός περιοδικού.

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών για τον Μπρους Ντερν, υποψήφιο για έξι Όσκαρ και πέντε Χρυσές Σφαίρες.

Το Αλάτι της Γης,  ( 2014), 110΄, ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς και του Τζουλιάνο Σαλγκάδο με θέμα τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου Σεμπαστιάνο Σαλγκάδο.

Βραβείο στο φεστιβάλ των Καννών.

 

 

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments