Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ξεκινούν δύο σημαντικά έργα του Δήμου Ιωαννιτών – Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για κατασκευή Αριστοτέλους και βελτίωση υποδομών στις Δημοτικές Ενότητες

Ξεκινούν δύο σημαντικά έργα του Δήμου Ιωαννιτών – Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για κατασκευή Αριστοτέλους και βελτίωση υποδομών στις Δημοτικές Ενότητες

οδός Αριστοτέλους σήμερα (1)Από:Γιώργος Γκόντζος–Την έναρξη υλοποίησης σημαντικών έργων για το Δήμο Ιωαννιτών, σηματοδοτεί η υπογραφή συμβάσεων που υπέγραψε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας με τους αναδόχους που αναδείχθηκαν μέσα από τη διαδικασία των σχετικών διαγωνισμών-δημοπρατήσεων.

Πιο συγκεκριμένα υπεγράφησαν οι συμβάσεις μεταξύ Δήμου και αναδόχων, για δύο σημαντικά έργα. Πρόκειται για τα έργα με τίτλο:

  1. «Βελτίωση-συντήρηση υποδομών Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού μελέτης 600.000 ευρώ.
  2. «Κατασκευή οδού Αριστοτέλους και καθέτων σε αυτή οδών», προϋπολογισμού μελέτης 450.000 ευρώ.

Παρεμβάσεις για τις υποδομές στις Δημοτικές Ενότητες

Υπό το γενικό τίτλο ενός έργου «Βελτίωση-συντήρηση υποδομών Δήμου Ιωαννιτών», ο Δήμος Ιωαννιτών ενέταξε διάφορα έργα και παρεμβάσεις, που αφορούν στην κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδών και στην διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολής, Παμβώτιδος, Περάματος, Μπιζανίου, Νήσου, Μαρμάρων και Νεοχωρόπουλου. Είναι γνωστό πως αυτή η επιλογή (δηλαδή ενός μεγάλου συνολικού έργου στο οποίο εντάσσονται οι διάφορες παρεμβάσεις-υποέργα) έγινε για να μην υπάρχει κατακερματισμός στους διαγωνισμούς και να εξασφαλίζονται μεγαλύτερες εκπτώσεις κατά τη δημοπράτηση.

Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 600.000,00 € με το Φ.Π.Α(23%) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΄΄ΣΑΤΑ΄΄. Ανάδοχος του έργου από το διαγωνισμό αναδείχθηκε η εταιρεία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.» με ποσοστό μέσης έκπτωσης 47,63%

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας συνυπέγραψαν το συμφωνητικό για την έναρξη υλοποίησης του έργου, καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες από το νόμο διαδικασίες ελέγχου.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση είναι οι 240 ημερολογιακές ημέρες

Κατασκευή της οδού Αριστοτέλους και των καθέτων στη Βρυσούλα

Η οδός Αριστοτέλους είναι ένα οδικός άξονας που έχει ιδιαίτερη σημασία για την συνοικία της Βρυσούλας και η κατασκευή του αποτελούσε αίτημα πολλών ετών για τους κατοίκους της περιοχής. Έως σήμερα ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στην ουσία χαλικόδρομος, ωστόσο είναι ένας άξονας που δεν έχει μόνο τοπική σημασία, καθώς συνδέει την κεντρική οδό της Ανατολής με τον άξονα της εθνικής οδού Ιωαννίνων Άρτας μέσω του δρόμου που διέρχεται δίπλα από το Πάρκο Πυρσινέλλα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 450.000 ευρώ και ανάδοχος από το διαγωνισμό αναδείχθηκε η εταιρεία «ΚΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.» με ποσοστό μέσης έκπτωσης 51,40%, ενώ ολοκληρώθηκαν όλοι οι απαιτούμενοι από το νομικό πλαίσιο έλεγχοι και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας το συμφωνητικό για την έναρξη υλοποίησης του έργου.

Η χρηματοδότησης του έργου προέρχεται κατά ένα ποσοστό από τη ΣΑΤΑ δηλαδή την τακτική επιχορήγηση του Δήμου για έργα και κατά ένα ποσοστό από τις πιστώσεις της ΣΑΕΠ 030, δηλαδή την έκτακτη χρηματοδότηση που είχε διεκδικήσει και διασφαλίσει  η Δημοτική Αρχή.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση, είναι οι 365 ημερολογιακές ημέρες.

Το έργο προβλέπει την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κατασκευή και τελικά ασφαλτόστρωση όχι μόνο της οδού Αριστοτέλους αλλά και μιας σειράς μικρότερων δρόμων κάθετων σε αυτή, δρόμοι που σήμερα είναι χωματόδρομοι, όπως και η Αριστοτέλους. Υπενθυμίζουμε ότι ένας μεγάλος άξονας κάθετος στην οδό Αριστοτέλους είναι η οδός Ψαρών, όπου σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής και ασφαλτόστρωσης, καθώς περιλαμβάνονταν (λόγω του μεγέθους του έργου που απαιτούνταν) σε ξεχωριστή εργολαβία.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments