Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων

Το Δ.Ω.Ι στεγάζεται στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο (παλαιό Δημαρχείο) της οδού  Μπιζανίου στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει επίσης χώρους   διδασκαλίας στο Αρχοντικό  Πυρσινέλλα, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου και Παράρτημα στην Ανατολή.

Είναι το μεγαλύτερο μουσικό ίδρυμα της βορειοδυτικής Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Στις δεκαετίες της λειτουργίας του χιλιάδες σπουδαστές του έχουν αποκτήσει το πολύτιμο εφόδιο της Μουσικής Παιδείας.   Έχουν αναδειχτεί πολλοί ταλαντούχοι νέοι μουσικοί που ακολουθούν καλλιτεχνική σταδιοδρομία  στους σημαντικότερους Μουσικούς Οργανισμούς και Μουσικά Σύνολα της Ελλάδας   και του εξωτερικού  και   στελεχώνουν  ως δάσκαλοι και καθηγητές  ωδεία  και μουσικές σχολές.

Έχει  σχολές Ενόργανης , Φωνητικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης που δίνουν κρατικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Στο Δ.Ω.Ι λειτουργούν  Συμφωνική Ορχήστρα, Νεανική Ορχήστρα, Παιδική χορωδία, σύνολα Μουσικής δωματίου, σύνολα σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής, και από φέτος Σχολή διεύθυνσης ορχήστρας και Σχολή διεύθυνσης χορωδίας.

Είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης στενά συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική ζωή της πόλης. Διοργανώνει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου εκδηλώσεις στις αίθουσες συναυλιών  «Β. Πυρσινέλλας» και «Δ. Χατζής» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και στηρίζει  μουσικά τις δραστηριότητες  όλων των φορέων.

Δίνει τη δυνατότητα να εμφανιστούν όλοι οι σπουδαστές του σε συναυλίες αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία ατομικής και συλλογικής παρουσίας και γνώση των έργων των σημαντικότερων συνθετών όλων των εποχών.

Ενθαρρύνει την καλλιτεχνική πρωτοβουλία και σύμπραξη των μαθητών του διατηρώντας ζωντανή και δημιουργική την εκπαιδευτική διαδικασία.

Συνεργάζεται  με τα Κ.Δ.Α.Π (κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ) του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών που απευθύνονται σε παιδιά  σχολικής ηλικίας βοηθώντας τα να ανακαλύψουν τις Μουσικές τους προτιμήσεις  και το μουσικό όργανο που θα επιλέξουν.

Για το σχολικό έτος 2019-2020, οι εγγραφές στο Δ.Ω.Ι ξεκινούν την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Για τους νέους  μαθητές που αυτή τη χρονιά θα αρχίσουν μουσικές σπουδές, οι καθηγητές του Δ.Ω.Ι προσφέρουν Δωρεάν Μαθήματα Γνωριμίας  για τα όργανα που τους ενδιαφέρουν  από τις 9 ως τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του Ωδείου, τηλ. 26510 25429).

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments