Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Οι εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
????????????????????????????????????

Οι εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

????????????????????????????????????

ΦΔΠ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 7 Ιουνίου στην περιοχή Σκάλας, οι εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα «Όταν η γη ανθίζει…». Οι εκδηλώσεις είχαν στόχο τη γνωριμία των παιδιών με σημαντικά στοιχεία του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας και την ευαισθητοποίηση τους για το περιβάλλον μέσα από επιλεγμένες δραστηριότητες.

Από νωρίς το πρωί οι μικροί επισκέπτες με ιδιαίτερο κέφι κατασκεύασαν μολυβοθήκες, ονειροπαγίδες, μάσκες και γύψινες φιγούρες με είδη όπως  πεταλούδες, λιβελούλες, βατραχάκια, ψάρια, χελώνες, λουλούδια, πασχαλίτσες, μέλισσες. Ψάρεψαν με την καθοδήγηση των ερασιτεχνών αλιέων, παρατήρησαν με τηλεσκόπιο και κιάλια τα πουλιά της λίμνης, συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήρι ποίησης με τίτλο «Μία φύση σκέτο …ποίημα», θαύμασαν την έκθεση ξύλινων φωλιών για πουλιά και τέλος παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Η αρπαγή της Περσεφόνης». Οι μεγαλύτεροι συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο της λίμνης με τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου και στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 8 το απόγευμα από τους George Gakis and Sticky Fingers.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς της εκδήλωσης, τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου, τη «Βίκος Α.Ε.», το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, τα εκπαιδευτήρια Γένεσις, τα εκπαιδευτήρια Όλγας Ντότη-Οικονόμου. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εθελόντριες μας από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών για την υποστήριξή τους.

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments