Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για την παραποτάμια περιοχή Τύριας  

Ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για την παραποτάμια περιοχή Τύριας  

TIRIA2Από:Γιώργος Γκόντζος–Η αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, στην παραποτάμια περιοχή της Τύριας, η οποία εκπονήθηκε από τον Δήμο Δωδώνης, παρουσιάστηκε στους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής.

Σκοπός της μελέτης είναι η πλήρης αξιοποίηση παραποτάμιας ζώνης, δεκαπέντε περίπου στρεμμάτων, με έργα και ήπιες παρεμβάσεις που μπορούν να την μετατρέψουν σε ένα πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Η παρουσίαση έγινε από την μελετήτρια, ενώ παραβρέθηκαν οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Σελλών Κώστας Λιόντος, η Αντιδήμαρχος έργων Μυρτώ Δημακοπούλου και ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Η μελέτη προβλέπει μία σειρά έργων, όπως ποδηλατόδρομος, πεζοδρομήσεις, υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων και χώρο αθλοπαιδιών, ενώ περιλαμβάνει παρεμβάσεις που ενοποιεί την συγκεκριμένη ζώνη με τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές που λειτουργούν στην Τύρια.

Σημειώνεται ότι στην ίδια μελέτη περιλαμβάνεται πρότυπη παιδική χαρά, η οποία ήδη έχει πάρει το δρόμο της υλοποιήσης, με την ένταξη και χρηματοδότηση της σχετικής πρότασης του Δήμου, από το “Πράσινο Ταμείο”.

Η παραποτάμια περιοχή της Τύριας, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, αποτελεί μία βασική επιλογή πολλών σχολείων των Ιωαννίνων, για την πραγματοποίηση μαθητικών εκδρομών. Παράλληλα όμως βρίσκεται στο επίκεντρο και πολλών εκδρομένων από την Ήπειρο καθώς κι από άλλες περιοχές. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που έδωσε την αφορμή, ώστε ο Δήμος Δωδώνης, να σχεδιάσει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ανάπλαση, ανάδειξη και αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δήμος ολοκλήρωσε την μελέτη για την αποχέτευση των ομβίων υδάτων της περιοχής.

“Ο σχεδιασμός είναι ολοκληρωμένος και με στόχο την οριστική επίλυση προβλημάτων που έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί σε εποχές καλύτερες οικονομικά και με περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία στα χέρια των δήμων”, σημείωσε ο κ. Ντακαλέτσης.

Οι κάτοικοι που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της μελέτης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, τονίζοντας ότι με την λειτουργία της Εγνατίας Οδού, η Τύρια, βγήκε από την απομόνωση και αποτελεί πραγματικό κόμβο.

Με τα έργα στην παραποτάμια ζώνη, μπορούν να δημιουργηθούν νέες προοπτικές και να μετατραπεί η περιοχή σε ένα σημαντικό πόλο έλξης.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments