Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γ. Ζάψα στην Ηγουμενίτσα

Ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γ. Ζάψα στην Ηγουμενίτσα

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” αναφέρονται τα εξής:

Τη στήριξή της στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Ζάψα και το «Κοινό των Ηπειρωτών» για την αναγκαία αλλαγή στη διοίκηση της περιφέρειας, με περισσότερη δημοκρατία, συμμετοχή και διαφάνεια έδωσε η Θεσπρωτία, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής στην Ηγουμενίτσα, το βράδυ της Πέμπτης, όπου έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων.

«Στις 26 Μαΐου, αποκαθιστούμε τη δημοκρατία, τη συμμετοχή, τη διαφάνεια στη Διοίκηση της Περιφέρειας. Θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε θετικά την Ήπειρο με τη δική σας ενεργό συμμετοχή! Να πάμε μπροστά: με Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Προοπτική!», τόνισε ο Γιώργος Ζάψας και πρόσθεσε:

«Δεν θέλουμε να τάξουμε μεγάλα έργα και να δώσουμε υποσχέσεις. Θέλουμε να μοιραστούμε το όραμά μας για μια Ήπειρο με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η απλή αναλογική και η καθιέρωση δημοψηφισμάτων δίνουν τη δυνατότητα αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στη χάραξη πολιτικών. Το Κοινό των Ηπειρωτών είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σύνθεση θέσεων και απόψεων, με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό. Ζητάμε την ψήφο σας για μία Ήπειρο με εξωστρέφεια, με παραγωγή, με υποδομές. Για μία Ήπειρο που θα στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της και ιδιαίτερα στους νέους. Για μία Ήπειρο που όλοι ονειρευόμαστε, για την Ήπειρο των ονείρων μας».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η Θεσπρωτία, λόγω του λιμανιού και της γεωστρατηγικής της θέσης, μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης ολόκληρης της Ηπείρου.

«Η ολοκλήρωση των έργων, η κατασκευή του διπολικού Εμπορευματικού Κέντρου, στο λιμάνι και στην Γκρίκα, δημιουργούν νέες προοπτικές που θα πρέπει και άμεσα να αξιοποιηθούν από τους επαγγελματίες, το Επιμελητήριο, τον ΟΛΗΓ ώστε να επωφεληθεί πρώτα απ’ όλα η Θεσπρωτία και στη συνέχεια ολόκληρη η Ήπειρος.

Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο που θα πρέπει να σχεδιάσουμε και στοχεύσουμε στην αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που ανοίγονται μπροστά μας.

Και αυτό θα γίνει μόνο αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες που υπάρχουν σήμερα, σε όλους τους τομείς. Όλα αυτά είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για ισόρροπη ανάπτυξη και όχι για μετατροπή της Θεσπρωτίας σε «προθάλαμο αναμονής» για ανθρώπους και προϊόντα, με προορισμό είτε την ενδοχώρα είτε την Ευρώπη.

Οφείλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε η Θεσπρωτία να επωφεληθεί από την γεωστρατηγική της θέση και απ’ όσα απλόχερα της χάρισαν η γη και η θάλασσα. Αυτό θέλουμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, για την δυτική πύλη της χώρας, και αυτό θα κάνουμε πράξη σαν επόμενη διοίκηση της περιφέρειας Ηπείρου», τόνισε.

Τον Γιώργο Ζάψα προλόγισαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Μεταφορών, Ηπειρώτης Θάνος Βούρδας, οι οποίοι συμμετείχαν μαζί με το κλιμάκιο του συνδυασμού σε πορεία νωρίτερα σε περιοδεία.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments