Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Μετσόβου Σπύρου Βασιλείου στο Ανθοχώρι Μετσόβου

Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Μετσόβου Σπύρου Βασιλείου στο Ανθοχώρι Μετσόβου

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμις Δημοτών» αναφέρονται τα εξής:

“Το Ανθοχώρι Μετσόβου, ένα χωριό γνωστό για την φυσική του ομορφιά, τα πολλά εξωκλήσια, το Μουσείο Υδροκίνησης και τα αρωματικά του φυτά, αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό του υποψηφίου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Δημοτών», Σπύρου Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου, μαζί με στελέχη της παράταξης του και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, στο Ανθοχώρι, όπου ανέλυσε το πρόγραμμα της «Δύναμις Δημοτών», μιας παράταξης που εδώ και αρκετό καιρό έχει καθημερινή επαφή με τους κατοίκους όλων των χωριών, καταγράφοντας προβλήματα και καταθέτοντας προτάσεις, δίνοντας μια πραγματικά άλλη… διάσταση στον προεκλογικό αγώνα στον Δήμο Μετσόβου.

«Η παράταξη «Δύναμις Δημοτών» αποτελείται πλέον από ανθρώπους κάθε κοινότητας του Δήμου μας και πιστέψτε με…. η ποιότητα αλλά και η αξιοπρέπεια των υποψηφίων μας ήδη έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι όλοι οι άνθρωποι που απαρτίζουν σήμερα την παράταξη μας είναι άνθρωποι που έχουν μάθει να δουλεύουν και μάλιστα να δουλεύουν σκληρά», δήλωσε αρχικά στην ομιλία του στο Ανθοχώρι ο κ. Βασιλείου.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετσόβου, αναφέρθηκε στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τόσο από την Χρυσοβίτσα, όσο και από εδώ, από το όμορφο Ανθοχώρι, ζητώ και θα συνεχίσω να ζητώ, από τις άλλες παρατάξεις να καταθέσουν προγράμματα, νομίζω ότι πλέον πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι κανείς άλλος δεν τολμά να καταθέσει προτάσεις, γιατί ξέρουν ότι το κατατεθειμένο πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που το καταθέτεις δημόσια, αποτελεί δέσμευση και θα αξιολογηθείς για αυτό…. Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι όλοι οι υπόλοιποι φοβούνται να δεσμευτούν… Καλώ λοιπόν τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων (έναν Δήμαρχο, έναν Αντιδήμαρχο και έναν Δημοτικό Σύμβουλο) να μας απαντήσουν επιτέλους γιατί αρνούνται να καταθέσουν προγράμματα…».

Ο κ. Βασιλείου, κατέθεσε παράλληλα και συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του Ανθοχωρίου και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, μεταξύ των οποίων και οι εξής:

  • Βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης του πολίτη με έμφαση στην καθημερινότητα
  • Αύξηση της απασχόλησης στους νέους μέσω της δημιουργίας Πτηνοτροφικού και Κτηνοτροφικού Πάρκου που σημαίνει φθηνές εκτάσεις για τους νέους παραγωγούς.
  • Εκσυγχρονισμός εκπαιδευτικών και αθλητικών υποδομών.
  • Έμφαση στον Εναλλακτικό Τουρισμό.
  • Ανάδειξη του Ανθοχωρίου ως Θρησκευτικός Τουριστικός προορισμός.

«Εδώ θέλω να τονίσω ότι το Ανθοχώρι είναι μια κοινότητα που δεν έχει χάσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και μπορεί να συνεισφέρει πολλά στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής με την οποία μπορούμε να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής, Μουσείο Υδροκίνησης, Άμεση πρόσβαση στο όρος Λάκμος – Περιστέρι, 12 εξωκλήσια περιφερειακά του χωριού τα οποία και δύναται να ενωθούν με μονοπάτια και να αποτελέσουν πόλο έλξης θρησκευτικού – περιπατητικού τουρισμού)», σημείωσε ο κ. Βασιλείου.

Καταλήγοντας ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε και τα εξής: «Οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο θρησκευτικός τουρισμός στην περιοχή μας είναι τεράστιες. Αρκεί να σημειωθεί ότι ο τζίρος του, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνά ετησίως τα 15 δισ. ευρώ και ο Δήμος μας δεν έχει παρά να διεκδικήσει ένα μικρό μερίδιο.

Δεσμεύομαι για την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών όπως η σύσταση επιτροπής προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού που θα αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.Ο δήμος μας έχει τα εχέγγυα να αναβαθμιστεί ισόρροπα, όπως πραγματικά του αξίζει, ώστε η αναπτυξιακή του πορεία να μην αφορά μόνο το επίκεντρο του, που είναι το Μέτσοβο και το οποίο έχει το μεγαλύτερο βάρος, αλλά να αφορά και όλες τις κοινότητες».”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments