Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ορίζοντες Ηπείρου”: Συνάντηση εργασίας με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης ~ Συνεχίζεται η πολιτική των «ανοικτών θυρών» από τον Ριζόπουλο

“Ορίζοντες Ηπείρου”: Συνάντηση εργασίας με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης ~ Συνεχίζεται η πολιτική των «ανοικτών θυρών» από τον Ριζόπουλο

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” αναφέρονται το εξής:

“Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα τον Βασίλη Μιχελάκη, συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που διεξήχθη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης στα Ιωάννινα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τη λειτουργία του θεσμού. Ο κ. Μιχελάκης ενημέρωσε για τις λειτουργίες και τα τρέχοντα ζητήματα και ο κ. Ριζόπουλος ανέπτυξε την έννοια της Περιφερειακότητας και ορισμένα κομβικά σημεία του προγράμματος διακυβέρνησης των Οριζόντων Ηπείρου.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις

Βασίλης Μιχελάκης

«Καλημέρα σας. Να σας ευχαριστήσουμε που βρίσκεστε εδώ. Είχαμε σήμερα συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Ηπείρου τον κ. Ριζόπουλο μετά από αίτημά του για να ενημερωθεί σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα Ηπείρου που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ενδεχομένως δημιουργούν και κάποιες δυσλειτουργίες ή προβλήματα στους φορείς της περιοχής. Θεώρησα ότι ήταν υποχρέωσή μου να τον δεχθώ και να τον ενημερώσω. Είχαμε αυτή την κουβέντα και θεωρώ ότι ήταν μια καλή και ενημερωτική συνάντηση.»

Σπύρος Ριζόπουλος

«Είναι μια συνάντηση πολύ απαραίτητη για μένα, στη συνέχεια όλων των θεσμικών συναντήσεων που είχαμε με τους δημάρχους και τους προέδρους των επιμελητηρίων. Για μένα δεν ήταν μόνο υποχρέωση ήταν και χαρά που βρέθηκα εδώ σήμερα. Είχα τη δυνατότητα να εξηγήσω την αντίληψή μου περί Περιφερειακότητας. Ξεδίπλωσα κάποιες πτυχές του προγράμματός μας το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στις επόμενες ημέρες. Ξεκαθάρισα ότι για μένα θα πρέπει να υπάρξει μια αποσαφήνιση των ρόλων μεταξύ Περιφέρειας και δήμων, Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης.

Συμφωνήσαμε ότι η δημόσια διοίκηση έχει πάρα πολλές υπερκαλύψεις, όταν όμως υπάρχει διάθεση συλλογικού πνεύματος και όλοι μαζί στοχεύουμε στο καλό του τόπου δεν αφήνουμε τις υπερκαλύψεις να μπούνε στη μέση όπως και περιττοί πολιτικοί, προσωπικοί και πελατειακοί εγωισμοί.

Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, όταν με το καλό υπάρξει το όποιο αποτέλεσμα, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι εγώ τουλάχιστον. Ο στόχος μου είναι να αξιοποιήσω την τεχνογνωσία και την εμπειρία και του κ. Μιχελάκη και της δομής του για να μπορέσω να προχωρήσω. Έρχομαι με πρόθεση να βάλω το κράτος να δουλέψει για την Ήπειρο.

Επίσης συμφωνήσαμε πως όταν ζητάς και ζητάς καθαρά δεν έχεις τίποτε να χάσεις, παρά μόνο να πάρεις.

Με ενδιαφέρει να αποκατασταθεί η ισορροπία και η Δικαιοσύνη της οικονομίας στην Ήπειρο. Η Ήπειρος ακριβώς επειδή μετέχει πληθυσμιακά μόνο στο 2,7% του εκλογικού σώματος είναι παντελώς παραμελημένη διότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτε τα κομματικά συστήματα. Συνεπώς την καταλληλότερη στιγμή, στην πιο φτωχή της στιγμή με την ανεργία στο αποκορύφωμα η ανεξάρτητη υποψηφιότητα των Οριζόντων Ηπείρου θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη θέση που αξίζει στην Ήπειρο και στο δείκτη ανάπτυξης που πρέπει και στη θέση της μέσα στην κοινωνία και στη θέση της στους δείκτες ανεργίας και εν τοιαύτη περιπτώσει να μπορέσει να εκτοξεύσει την οικονομία της περιοχής.»”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments