Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ορίζοντες Ηπείρου”- Τελικά, η Περιφερειακότητα μπορεί να καταπολεμήσει την ανεργία

“Ορίζοντες Ηπείρου”- Τελικά, η Περιφερειακότητα μπορεί να καταπολεμήσει την ανεργία

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

“Πριν από λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης επισκέφθηκε τον υφυπουργό Εργασίας και του κατέθεσε συγκεκριμένα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας στην περιφέρειά του.

Το αποτέλεσμα ήταν η έγκριση ενός προγράμματος προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ για την απασχόληση 290 νέων επιστημόνων επί 18 μήνες, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ακόμη ένα ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα. Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ. Και αφορούν αποκλειστικά τη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το απόστημα. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε εξίσου καλά αν όχι καλύτερα. Να δώσουμε στους νέους μας όχι μόνο ελπίδα αλλά κυρίως πρακτικές λύσεις με μεγάλη προστιθέμενη αξία για τους ίδιους και για τον τόπο μας.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου, εκτός όλων των άλλων έχουν κάνει γνωστή -εδώ και μήνες- την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν το Μητρώο Ανέργων Ηπειρωτών (ΜΑΗ), μέσα από το οποίο -με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια- επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν και πολύ περισσότερο επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν θα κληθούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους. Και αυτό θα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια που θα έχει η Περιφέρεια για να τις εντάσσει σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εντάσσονται στο σχέδιο της Περιφερειακότητας και αποτελεί βασικό πυλώνα στην προσπάθεια ανάπτυξης της Ηπείρου.

«Επειδή εκτιμώ ότι το θέμα της ανεργίας πρέπει να απασχολήσει όλους τους διεκδικητές οι οποίοι προτάσσουν μια διαφορετική αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, καλώ τους συνυποψήφιους Περιφερειάρχες Γιώργο Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου να επισκεφθούμε από κοινού τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και να συζητήσουμε μαζί του για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε, ζήτησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων του. Τους καλώ αφενός με την ιδιότητα των πολιτικών και αφετέρου με βάση τις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις. Τον μεν κ. Ζάψα και λόγω της θητείας του στον ΟΑΕΔ, τον δε κ. Δημητρίου λόγω της θητείας του στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια, μετά την επίσκεψη προτείνω στους δύο συνυποψήφιους μου να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και επιχειρήματα και να καταλήξουμε σε ένα κοινό δεσμευτικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στην Ήπειρο που θα εφαρμοστεί από όποιον τιμήσουν οι πολίτες της Περιφέρειάς μας, με τη συμπαράσταση των υπολοίπων.

Τα προβλήματα που μας κληροδοτεί η απερχόμενη διοίκηση είναι τόσο μεγάλα που δεν έχουμε το δικαίωμα να βάζουμε το εγώ μας πάνω από το σύνολο.

Η πρόσκλησή μου είναι ανοιχτή, χωρίς αστερίσκους και προαπαιτούμενα. Οι καιροί ου μενετοί.»”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments