Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Αθλητικός  Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων  ΜΠΟΥΝΤΟ τιμά τα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με αγώνες πρακτικής σκοποβολής

Ο Αθλητικός  Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων  ΜΠΟΥΝΤΟ τιμά τα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με αγώνες πρακτικής σκοποβολής

 

Πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια , ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ θα τιμήσει και εφέτος την επέτειο της Απελευθέρωσης της Πόλεώς μας από τον τουρκικό ζυγό . Συμπληρώνονται 106 χρόνια που ξεδιπλώθηκαν οι Ελληνικές σημαίες από τα μπαούλα που ήταν κρυμμένες  και ποτισμένες με δάκρυα χαράς κρεμάστηκαν στους ιστούς και στα μπαλκόνια. Αλλά για να γίνει αυτό , ποτάμια αίματος χύθηκαν από άνδρες όχι μόνο Γιαννιώτες ,  Ηπειρώτες ,αλλά και από το εξωτερικό , όπως οι Γαριβαλδινοί , απ’ την υπόλοιπη ελεύθερη  Ελλάδα και φυσικά και από την Κρήτη που είχε λίγα χρόνια ήδη που ανέπνεε ελεύθερο αέρα. Εθελοντές  (σαν τους Κρήτες  της ζωγραφιάς ) έφτασαν για να κάνουν όλη την Ήπειρο και την πρωτεύουσά της πάλι κομμάτι της Ελλάδας. Αυτούς τους εθελοντές , αλλά και όλους τους άλλους που πολέμησαν και πολλοί  θυσιάστηκαν, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι , τιμά ο  Όμιλος με τη διοργάνωση δύο διεθνών αγώνων πρακτικής σκοποβολής .

Ο πρώτος είναι αγώνας  λειοκάνου IPSC και θα γίνει το Σάββατο 23/2 και ο δεύτερος είναι πιστολίου IPSC και θα γίνει την Κυριακή 24/2 . Και οι δύο αγώνες θα γίνουν στο σκοπευτήριο του Ομίλου στο στρ/δο Κατσιμήτρου στο Πέραμα. Η συμμετοχή είναι ήδη πολύ μεγάλη και με διεθνείς παρουσίες  και αναμένεται έντονος ο συναγωνισμός όπως συνήθως συμβαίνει στους αγώνες διοργάνωσης ΜΠΟΥΝΤΟ.

Με την ευκαιρία των αγώνων αυτών και την παρουσία πολλών παραγόντων της Ελληνικής Σκοπευτικής Οικογένειας και φυσικά αθλητών και συνοδών , αποφασίστηκε να γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ομίλου το Σάββατο 23/2 ώρα 7μμ στην καφετέρια LUNGOLAGO  πλατεία Μαβίλη 13 .

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή ,η πρόσκληση αφορά όλους τους φίλους του Ομίλου μας και είναι μια ευκαιρία συνεύρεσης και γνωριμίας εκτός των αθλητών που συναντιούνται στο σκοπευτήριο και άλλων φίλων , συγγενών και συνοδών και εκτός σκοπευτηρίου , μια που είναι η πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που η τελετή πραγματοποιείται εκτός των σκοπευτικών εγκαταστάσεων.

Τα μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλίου σας προσκαλούν να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments