Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο.Γεροβασίλη:Το μήνυμα του λαού είναι σαφές.

Ο.Γεροβασίλη:Το μήνυμα του λαού είναι σαφές.

foto gerobasi

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι Έλληνες αποδείξαμε ότι, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ακόμα και κάτω από  πρωτόγνωρη πίεση, η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί μια συντριπτική νίκη της δημοκρατίας απέναντι στον φόβο, μια κατηγορηματική καταδίκη των πολιτικών λιτότητας.

Ο λαός μας δεν ξέχασε ούτε ποιοι, ούτε ποια πολιτική τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Ο λαός μας άντεξε στους εκβιασμούς, έκλεισε τα αυτιά του στην προπαγάνδα και έκανε μια γενναία επιλογή.

Το έπραξε συνειδητά και έστειλε ηχηρό μήνυμα, που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και ακούστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας ανακατατάξεις στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και αναδιπλώσεις στην άκαμπτη θέση των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων της Ευρώπης.

Το μήνυμα του λαού είναι σαφές. Θέλουμε να βρισκόμαστε μέσα στην Ευρώπη ως ισότιμο μέλος και όχι ως μια αποικία χρέους.

Τώρα, που οι κάλπες έκλεισαν και το αποτέλεσμα δίνει στην κυβέρνηση ισχυρή δύναμη να αγωνιστεί και να αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή και την οικονομική σταθερότητα, ανεξάρτητα από το τι επέλεξε ο καθένας να ψηφίσει, το χρέος και η συλλογική ευθύνη είναι κοινή.

Να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε τον φαύλο κύκλο των αδιέξοδων πολιτικών της βάρβαρης λιτότητας, ώστε να σταθεί ξανά η Ελλάδα και ο λαός μας στη θέση που μας αξίζει.

Έχοντας πάντα ως κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους στους οικονομικά ισχυρούς. Με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης, καθώς χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση. Και με ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο, σε συνεργασία με την Κομισιόν, ώστε να δοθεί η ώθηση και να επανεκκινήσει η οικονομία, που 5 χρόνια μνημονιακών πολιτικών την οδήγησαν σε τέλμα.

Δείτε Επίσης

Την παρέμβαση Μέτσολα για την άδικη κράτηση Μπελέρη, ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments