Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ο Δήμος Ζίτσας προχωρά στον εκσυγχρονισμό παιδικών χαρών με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο»

Ο Δήμος Ζίτσας προχωρά στον εκσυγχρονισμό παιδικών χαρών με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο»

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Η προσπάθεια που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή Ζίτσας με στόχο την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων για τη δημιουργία  σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών στέφθηκε με επιτυχία καθώς το Διοικητικό συμβούλιο του «Πράσινου Ταμείου» με απόφασή του ενέκρινε την πρόταση που είχε υποβληθεί από το Δήμο και την ενέταξε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».

Έτσι ο Δήμος προχωρά άμεσα τις  διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 200.000ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση παιδικών χαρών στους οικισμούς που θα επιλεγούν μετά από καταγραφή των πραγματικών αναγκών.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζίτσας είναι η πρώτη φορά που εγκαίρως κίνησε τις διαδικασίες και υπέβαλλε ολοκληρωμένο φάκελο για τη χρηματοδότηση έργων μέσω του «Πράσινου Ταμείου» όπως ανέφερε και στην τοποθέτησή του στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκοςευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. «Ευχαριστώ εκείνους που πίστεψαν πως το συγκεκριμένο έργο έχει προοπτικές ένταξης και δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά στηλιτεύοντας έτσι τη στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις σε προηγούμενη συνεδρίαση και δεν είχαν ψηφίσει τη μελέτη.

Την αρχική άρνηση όμως των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τη διαδέχθηκε η θετική ψήφος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι το Σώμα ομόφωνα έδωσε «το πράσινο φως» στο Δήμαρχο Ζίτσας για να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και το «Πράσινο Ταμείο», για τη δημιουργία ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού για την υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση του εξοπλισμού παιδικών χαρών του Δήμου Ζίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 200.000ευρώ.

«Το έργο, αναφέρει ο κ. Πλιάκος, έχει ως βασικό σκοπό να διασφαλίσουμε πως η πλειοψηφία των παιδιών του Δήμου θα διασκεδάζει και θα περνά τον ελεύθερο χρόνο δημιουργικά και με ασφάλεια στις παιδικές χαρές. Είναι υποχρέωσή μας ως δημοτική αρχή να εξασφαλίσουμε χώρους παιχνιδιού που να εκπληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας. Κάνουμε τώρα την αρχή και ευελπιστούμε μελλοντικά να συνεχίσουμε τις σημαντικές παρεμβάσεις».

Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σε δέκα (10) παιδικές χαρές του Δήμου Ζίτσας περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού και παιχνιδιών που θα είναι απολύτως προσαρμοσμένα στα πρότυπα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης και σύ

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments