Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ο Δήμος Ζίτσας  προωθεί ελέγχους στη τάφρο Λαψίστας και τον ποταμό Καλαμά μέσω του Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  

Ο Δήμος Ζίτσας  προωθεί ελέγχους στη τάφρο Λαψίστας και τον ποταμό Καλαμά μέσω του Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  

KALAMASΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου Ζίτσας ώστε να υπογραφεί σχετική σύμβαση με  το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες αναλύσεις στην τάφρο Λαψίστας και στον ποταμό Καλαμά με στόχο να υπάρχουν στοιχεία για την ποιότητα του νερού  αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος.

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού στο οποίο μετέχουν οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/2/2016) στο γραφείο του Δημάρχου, στη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα διαχείρισης της τάφρου Λαψίστας και του ποταμού Καλαμά.

Ο κ. Πλιάκος συζήτησε με τους κ.κ. Τζίμα και Ματσάγκα, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, για τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν με στόχο τον έλεγχο της ποιότητας των νερών της τάφρου και του ποταμού στα όρια του Δήμου Ζίτσας. Άλλωστε ο ίδιος είχε δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πως θέματα που αφορούν στη διαχείριση περιβαλλοντικών ζητημάτων θα συζητούνται και θα εγκρίνονται  από το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο.

Στο πλαίσιο αυτό, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προκειμένου ο Δήμος   να συνάψει με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προγραμματική σύμβαση για τη διενέργεια δειγματοληψιών και αναλύσεων από προκαθορισμένα σημεία κατά μήκος της τάφρου και του ποταμού Καλαμά ανά τακτά διαστήματα με στόχο να ελέγχεται η ποιότητα των νερών.

Να σημειωθεί ότι το Εργαστήριο Υγιεινής και επιδημιολογίας είναι Κέντρο Αναφοράς Ελέγχου Νερών και Τροφίμων για την Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Βιομηχανικής χημείας και Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιεί μικροβιολογικές, φυσικοχημικές και χημικές αναλύσεις.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments