Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ο ερευνητής Α.Κουτσομητόπουλος μιλά για το θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων και την προπαγανδιστική επίθεση για την ακύρωση του αιτήματος

Ο ερευνητής Α.Κουτσομητόπουλος μιλά για το θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων και την προπαγανδιστική επίθεση για την ακύρωση του αιτήματος

24067935_1538850496195210_2657943710387185021_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– «Είμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ ευρεία προπαγανδιστική επίθεση από την Γερμανία , με σκοπό να συμψηφιστεί και να μειωθεί το αίτημα της  διεκδίκησης Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων…» Αυτό υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος, πολιτικός επιστήμων ,ερευνητής του θέματος που αφορά τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση Επιτροπής Οικονομικών στην Γερμανία σύμφωνα με την  οποία ,όπως είπε, δεν υπάρχει θέμα διεκδίκησης από την Ελλάδα του κατοχικού δανείου ,ενώ ανέδειξε και πρόσφατες παρεμβάσεις ,μέσω ομιλιών ,και στη χώρα μας, καθηγήτριας σε ιδιωτικό Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας, με απόψεις στην λογική του «συμψηφισμού» για γεγονότα και καταστάσεις στην περίοδο της Κατοχής στην Ελλάδα ,με μισές αλήθειες , μονομερή και αποσπασματικά στοιχεία, με σκοπό ,εκτός των άλλων την μείωση της συμβολής του Ελληνικού λαού στην νίκη στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ,κατά του φασιστικού άξονα. Σε άλλο σημείο σε μια ιστορική αναδρομή έκανε λόγο για μειωμένη αντίσταση, ηθική  και πνευματική, που επέτρεψαν την άνοδο στην εξουσία των Ναζιστών στη Γερμανία, και σχολίασε καταστάσεις στην σημερινή Ελλάδα και σχετικές  παρεμβάσεις από την Γερμανία.

Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε επίσης σχετικό κείμενο που απέστειλε ο Α.Κουτσομητόπουλος στην παρούσα ανάρτηση. https://www.youtube.com/watch?v=rBlOCNUKBzw

Για να μη ξεχνιόμαστε, η Αλήθεια να λέγεται…
Η “1η” διαφημιστική αφίσα με την “εμπορική αξιοποίηση της Ακρόπολης” είναι “καπιταλιστική ναζιστική” από την προηγούμενη Κατοχή μας και λέει ακριβώς πως στην “ειρηνική περίοδο που θα ακολουθήσει τη νίκη των γερμανικών όπλων, τα φορτηγα της…”γερμανο-αμερικανικής FORD” ( η οποία συνεργαζόταν ήδη με το Γ΄Ράιχ σε όλη τη διάρκεια του πολέμου) θα συμβάλλουν με την “πρωτοπόρα γερμανική τεχνολογία & εργασία στην “ανοικοδόμηση της Ευρώπης” ” Η “2η” διαφημιστική “καπιταλιστική δημοκρατική” αφίσα μετά από περίπου 75 χρόνια πάνω σε λεωφορεία της Αθήνας προαναγγέλει στο ίδιο μοτίβο “Έκθεση με πρωτοπόρα προϊόντα γερμανικής τεχνολογίας” για την και πάλι “ανοικοδόμηση της διαλυμένης & εξαθλιωμένης της “Ευρώπης/Ελλάδας”, τώρα από τον ιδιαίτερο “Γερμανικό Φιλελευθερισμό” !

Τι δεν καταλαβαίνεις ; ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ – ΗΠΑ – FORD – “ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ” ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΜΙΑ “ΝΟΗΤΗ” ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ &…ΘΕΜΙΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ…ΘΑΝΑΤΟΥ

Τι μας έλεγαν και λένε δημοκρατικότατα τα τελευταία 70 χρόνια μετά το Β΄Π.Π ΚΑΙ – ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΑΜΕ ΣΑΝ ΜΑ ΔΙΑΡΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ “ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ” :

“Τώρα μας μάθατε, ξέρεται τι δύναμη και ορμή έχουμε όταν δεν εξυπηρετούνται τα συμφεροντάς μας, οπότε…

“Τι θέλεται μια Γερμανική Ευρώπη η μια … Ευρωπαϊκή Γερμανία” (;), γεγονός που σήμαινε ακιριβώς το ίδιο πράγμα ( Γερμανικη Ευρώπη) με εναλλαγές “προθέματος”. ( γερμανική η΄ ευρωπαϊκή Ευρώπη πάντα δικών τους συμφερόντων ), διαφορετικά… ΠΟΛΕΜΟΣ ( ο οποίος δεν ασκείται μόνο με στρατιωτικά μέσα, στο τέλος όμως και με αυτά) .

Τον ίδιο απειλητικό εκβιασμό χρησιμοποιούν και όταν τους ζητούν “Επαναρθώσεις” σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο , τις διεθνείς συνθήκες και το “κοινό περί δίκαιου αίσθημα”).

Ένα απ΄τα γνωστά στελέχη του “Σοσιαλδημοκραικού Κόμματος” που φέρει και ελληνικό επώνυμο, συχνά απαντά σχετικά πως…

“έτσι μας ζήταγαν και στη περίοδο του “μεσοπολέμου” Επανορθώσεις για τον Α΄Π.Π, και …”ανέβηκε ο φαισισμός” !
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ , για σκεφτείτε ξανά τι μπορείτε να πάθετε!

Επίσης τελευταία σε αίθουσα του πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από πρόσκληση “Ακαδημιακού Κύκλου” που ανησυχεί για την… “αληθινή ιστορία”, ακούστηκε από Καθηγήτρια, με Ελληνικό επώνυμο, ενός ιδιωτικού Αμερικάνικου πανεπιστημίου στο Βερολίνο, σε σχέση με την ελληνική διεκδίκηση “Επανορθώσεων” από τη Γερμανία για τα εγκλήματα και τις ληστείες στο Β΄Π.Π, πως το επί 70 χρόνια από το 1945΄ Παλλαϊκό μας Αίτημα στο περίπου εντάσσεται στη λογική :

“… αναζήτησης αποδιοπομπαίων τράγων για τις ελλείψεις και παραλείψεις μας, και στα σύνδρομα της “αυτοηρωοποίησης και  αυτοθυματοποίησης” σε σχέση με τη συμβολή και τις θυσίες μας” ( στον αγώνα των λαών κατά του σκοταδιστικού γερμανικού ναζισμού – ιμπεριαλισμού ).
Για να καταλήξει πως… “ζούμε σε μια εποχή που τα πράγματα δεν πάνε καλά, ολοένα σε όλο τον κόσμο ο καθένας ζητά κάτι απ΄ τους άλλους” , και ότι στη Γερμανία σήμερα ζουν άνθρωποι, οι οποίοι σ΄ένα ποσοστό 30 % δεν έχουν γερμανική καταγωγή ! , θα πρέπει μήπως , είναι σωστό και αυτοί να επιβαρυνθούν με Πολεμικές Επανορθώσεις για τους συμπολίτες τους γερμανικής καταγωγής ( ; ) !!!

Όπως στο περίπου είπαν και οι “νομικοί εκπρόσωποι” της Γερμανίας το 2012΄ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χαγης στη καλά μεθοδευμένη “αντιδικία” Γερμανίας – Ιταλίας ( ώστε να την κερδίσει η Γερμανία με “ανεξάρτητους δικαστές” υπό την Προεδρία ενός Γιαπωνέζου, χώρα από την οποία Πολίτες της Κορέας & της Κίνας ζητούν Αποζημιώσεις για πολλά εγκλήματα …), για την ανατροπή των αποφάσεων του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, που είχε επιδικάσει την Αποζημίωση θυμάτων της Ιταλίας και του Διστόμου, μέσω κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στην Ιταλία ( Ινστιτούτο Γκαίτε στη “Villa Vigoni”) :

«Εάν δώσετε το δικαίωμα σε Πολίτες άλλων χωρών να ενάγουν τη Γερμανία στη πατρίδα τους, παραβιάζοντας την Ασυλία των κρατών / Γερμανίας”, τη λεγόμενη “ετεροδικία” τότε… θα …διαταραχθεί η…παγκόσμια έννομος τάξη ΚΑΙ η ειρήνη”!!!»

Όμως εδώ και δύο χρόνια η Ιταλική Δικαιοσύνη αποφάσησε πως η “Ασυλία / Ετεροδικία” της Γερμανίας είναι Αντισυνταγματική – δεν ισχύει για εγκλήματα πολέμου ! Φαίνεται πως ισχύει μόνο για Έλληνες Υπουργούς “δικαιοσύνης”, οι οποίοι ( για να τους “θυμόμαστε”, οι κ.κ. Σταθόπουλος, ΠΕΤΣΑΛΙΝΙΚΟΣ, Παπαληγούρας, Δένδιας, Καστανίδης, Βενιζέλος, Αθανασίου, Παρασκευόπουλος & Κοντονής ) ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ “ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ” – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ι, ΜΕΤΑΞΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Και τώρα η Ιταλική Δικαιοσύνη ετοιμάζεται , παρά την αντίθετη Απόφαση του Δ.Δ.τ. Χάγης το 2012 ( ! ) , που είχε απαλλάξει τη Γερμανία , απαγορεύοντας τη κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων στην Ιταλία, να εκτελέσει τις Αποφάσεις της , μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη δεσμευτεί γερμανικές “καταθέσεις & λογαριασμοί” πολλών εκατομμυρίων ευρώ” σε ιταλικές τράπεζες ( η Γερμανία καταβάλει κάποιες τελευταίες ανέλπιστες “δικαστικές ενστάσεις” κωλυσιεργίας για να μπλοκάρει η να καθυστερήσει αυτή την “ΕΚΤΕΛΕΣΗ” ΤΗΣ, οι οποίες σύντομα θα εκδικαστούν).

Συμπέρασμα , το να ζητάς δικαιοσύνη, μάλιστα μεταξύ υποτιθέμενα “ισότιμων” συμμάχων, η αποκατάσταση της δικαιοσύνης, σημαίνει πως ζητάς πόλεμο !

Υ.Γ. Για μια ευρύτερη ματιά γύρω από το “υπέδαφος & την προέκταση” του ζητήματος των Επανορθώσεων / Αποζημιώσεων του “προβλήματος Γερμανία” και το φαινόμενο μεταξύ κλασσικού ιμπεριαλισμού, νεο – ιμπεριαλισμού των “αποικιών χρέους & ξένων συμβούλων”. Και κυρίως του πολιτιστικού και … “επιστημονικού know-how” ιμπεριαλισμού”, όπου η “ηθική” δεν παίζει κανένα η ένα ελάχιστο ρόλο. Πρέπει να ξέρει κανείς καλά το τι ζητά, από ποιον και με τι εσωτερικό κ΄ εξωτερικό συσχετισμό δυνάμεων προωθεί – αποτελεσματικά το δίκιο και τα συμφεροντά του, όσο δυνατός και να είναι ο αντίπαλος

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments