Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο–Στα «Τραγούδια της Ψυχής»..

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο–Στα «Τραγούδια της Ψυχής»..

7b7bf-u13Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο
«Η Συμπαντική Αρμονία του Μίκη»
Σήμερα 29 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα
Ο Μίκης Θεοδωράκης, μια κορυφαία παγκόσμια προσωπικότητα, σε μια μοναδική στιγμή έκφρασης φανερώνει με τον χειμαρώδη λόγο του αλλά και το απαλό ηχόχρωμα της ζωντανής φωνής του, τους φιλοσοφικούς στοχασμούς από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέχρι το δρόμο της μουσικής σύνθεσης και τη θεωρία της Συμπαντικής Αρμονίας, επηρεασμένος από την ξένη κατοχή (1941-44), τη διδασκαλία του Ιησού, τους τραγικούς και τους νεότερους ποιητές και τους αρχαίους φιλοσόφους.
Φιλοξενείται στην εκπομπή «Τραγούδια της Ψυχής» του Γιάννη Μπισέλα, σήμερα στις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7, αλλά και την Πέμπτη 3ο Ιουλίου την ίδια ώρα στο δεύτερο μέρος.
httpsss://www.dimotikoradiofono.gr/
Ο δικός μας Μίκης Θεοδωράκης σήμερα γιορτάζει τα 90 έτη ζωής του, δημιουργίας και προτροπής όλων εκείνων που είναι κοινωνοί της προσφοράς του πατριωτισμού και της αεικίνητης μέθεξης στην ελευθερία των ιδεών.
Έρχεται με λόγο απλό, κατανοητό, ποιητικό για να εκκινήσει την πορεία προς τον ανθρωπισμό και την άοκνη ενεργό συμμετοχή στον πολιτισμό και τις ιδέες που διέπουν την κοινωνία ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Χρόνια πολλά Μίκη μας

Δείτε Επίσης

Τ.Αλμπάνης-Το  κράτος  θα πρέπει  να ανασυγκροτηθεί.Χώρα  η οποία δεν παράγει ,δεν έχει  μέλλον. Να σταματήσουν τώρα οι εξορύξεις.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])==  Διατύπωση απόψεων για  πολιτικά ζητήματα και αναφορές  σε  θέματα  που αφορούν τον  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments