Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Μεγάλος Δακτύλιος σε τροχιά χρηματοδότησης

Ο Μεγάλος Δακτύλιος σε τροχιά χρηματοδότησης

Το γεγονός ότι διανύουμε εκλογική περίοδο δεν ανακόπτει το έργο της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων που συνεχίζει να εργάζεται και να προωθεί με επιτυχία τα μεγάλα έργα του Δήμου. Έτσι μετά το μεγάλο έργο για τα δίκτυα αποχέτευσης και την προστασία του περιβάλλοντος, το δρόμο της χρηματοδότησης και υλοποίησης παίρνει ένα ακόμη έργο. Πρόκειται για τον Μεγάλο Δακτύλιο, προϋπολογισμού άνω των 27 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο έργο που θα έχει υλοποιήσει ποτέ ο Δήμος Ιωαννιτών και όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, «συνεχίζουμε με προσήλωση να υλοποιούμε το σχέδιο που οδηγεί τα Γιάννενα στο μέλλον».
Ο Δήμος Ιωαννιτών έλαβε χθες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, την απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου «Οδικός άξονας Πανηπειρωτικό Στάδιο – κόμβος Βογιάνου. Ολοκλήρωση οδικού δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων». Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί η αίτηση χρηματοδότησης, καθώς ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση.
Θυμίζουμε πως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, με μεθοδική προσπάθεια κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια ή προβλήματα δημιουργήθηκαν ως προς τη χρηματοδότηση του έργου και ολοκληρώνονται πλέον οι απαραίτητες διαδικασίες προκείμενου να ξεκινήσει η υλοποίησή του.
Πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακό το οποίο συνδέει το Μητροπολιτικό Κέντρο στο νότιο άκρο της πόλης (οδός Βογιάννου) μέσω της Λεωφόρου Γεννηματά, της Λεωφόρου Ιωνίας, της Λεωφόρου Ειρήνης μεταξύ των οικισμών Ανατολής-Κατσικά και μιας προτεινόμενης περιαστικής οδού στο νότιο όριο του οικισμού Ανατολής, με την Οδό Ιωαννίνων στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου.
Το οδικό δίκτυο ολοκληρώνει τη σύνδεσή του με την Εθνική Οδό μέσω του υπολειπόμενου τμήματος της οδού Ιωαννίνων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας:
• της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας
• της οδού Ιωαννίνων (Ανατολή)
• της Οδού 3ης Σεπτεμβρίου (Κατσικά)
Η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει τρία υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 27.336.070,75€
«Η Δημοτική μας Αρχή έχει σχεδιάσει και υλοποιεί τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ στο Δήμο Ιωαννιτών. Με ισχυρή πολιτική βούληση, και συγκεκριμένες προτάσεις, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο που βρήκαμε μπροστά μας.
Έτσι, μετά τα έργα για τα δίκτυα αποχέτευσης και την προστασία του περιβάλλοντος, το δρόμο της χρηματοδότησης και υλοποίησης παίρνει ένα ακόμη έργο, το μεγαλύτερο που θα έχει υλοποιήσει ποτέ ο Δήμος.
Έχουμε το σχέδιο για να οδηγήσουμε τα Γιάννενα στο μέλλον.
Έχουμε διασφαλίσει τους πόρους για τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τα Γιάννενα ένα σύγχρονο, ανοιχτό Δήμο, φιλικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες του.
Είμαι σίγουρος ότι οι Γιαννιώτες δεν θα επιτρέψουν την ανακοπή αυτής της πορείας», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments