Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΔΙΕΚ Ιωαννινων διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΔΙΕΚ Ιωαννινων διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών ΔΙΕΚ Ιωαννινων αναφέρονται τα εξής : 

Οι σπουδαστές στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων αντιμετωπίζουν από την αρχή του εξαμήνου σοβαρά προβλήματα, που μπαίνουν εμπόδιο για τις σπουδές τους και τη τέχνη που θέλουν να μάθουν. Τέτοια είναι τα αναλώσιμα, οι απουσίες που μπαίνουν εμπόδιο ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους σπουδαστές, η έλλειψη θέρμανσης με το τσουχτερό κρύο στις αίθουσες να εμποδίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα που αναγκάζουν τους σπουδαστές να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη ή να μη μαθαίνουν ολοκληρωμένα τη τέχνη που έχουν επιλέξει.

Το εξάμηνο έχει τελειώσει και ήδη το επόμενο έχει ξεκινήσει και κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν έχει λυθεί. Κύρια αιτία είναι η υποχρηματοδότηση που υπάρχει στους χώρους κατάρτισης, και όχι μόνο, και οι μειωμένοι προυπολογισμοί και για τη Παιδεία που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ δεν ανέχονται άλλο αυτή την άθλια κατάσταση και έχουν προχωρήσει σε συλλογή υπογραφών με βασικά αιτήματα την κάλυψη των παραπάνω αναγκών και την αύξηση της χρηματοδότησης. Τις υπογραφές θα καταθέσουν στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας αλλά θα συνεχίσουν και με άλλες μορφές αγώνα μέχρι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για να μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν και απρόσκοπτα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments