Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετσόβου Σπύρος Βασιλείου παρουσίασε τους υποψηφίους

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετσόβου Σπύρος Βασιλείου παρουσίασε τους υποψηφίους

Την δεύτερη δυναμική παρουσίαση της παράταξης «Δύναμις Δημοτών» και την πρώτη στα όρια του Δήμου Μετσόβου, έκανε το πρωί της Κυριακής, ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Μετσόβου, Σπύρος Βασιλείου.

Η παράταξη «Δύναμις Δημοτών», «αποκαλύφθηκε» στους κατοίκους της Χρυσοβίτσας και των γύρω χωριών, με τον κ. Βασιλείου, να έχει την ευκαιρία να αναλύσει τις προτάσεις της παράταξης, για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και για την ουσιαστική στήριξη όλων των χωριών του Δήμου Μετσόβου.

«Επιλέξαμε την Χρυσοβίτσα ως πρώτο σταθμό της πορείας μας όχι τυχαία, επιλέξαμε την Χρυσοβίτσα τόσο για ουσιαστικούς λόγους … όσο και για συναισθηματικούς λόγους… γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα χωριό που έχει αδικηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια από όλες τις δημοτικές αρχές», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βασιλείου.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Μετσόβου, έστειλε το δικό του πολιτικό μήνυμα στους άλλους υποψηφίους της περιοχής λέγοντας και τα εξής: «Δεν γίνεται, να μην αναφερθώ στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων. Τους καλώ, να καταθέσουν προτάσεις και να αντιπαρατεθούμε επιτέλους στο επίπεδο των προγραμματικών μας θέσεων, έξω από προσωπικές επιθέσεις, ξεπερασμένες πρακτικές και υπόγειες συμφωνίες.Δεν γίνεται να μιλάω για προγράμματα και αυτοί να μιλάνε για μένα. Δεν γίνεται εμείς να ανακοινώνουμε θέσεις και αυτοί να ανακοινώνουν «πολιτικά διαζύγια». Ξέρω ότι είναι δύσκολο να πείσουν τον κόσμο για άλλη μια φορά, ξέρω ότι είναι δύσκολο να κοιτάξουν τους δημότες στα μάτια λέγοντας τους «θέλω άλλη μια ευκαιρία». Όμως δυστυχώς η πολιτική αυτή είναι και ο κόσμος πλέον και γνώση έχει και κρίση έχει…έχοντας χρόνια τώρα επενδύσει στο διαίρει και βασίλευε, ποτέ η Χρυσοβίτσα δεν εκπροσωπήθηκε όπως της αξίζει στο Δήμο, και αυτό συμβαίνει γιατί ξέρουν ότι αν η Χρυσοβίτσα είναι ενωμένη αποτελεί κίνδυνο».

Αμέσως μετά ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χρυσοβίτσα και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις της παράταξής του για την ανάδειξη της περιοχής:

  • Εκσυγχρονισμός εκπαιδευτικών και αθλητικών υποδομών.
  • Αύξηση της απασχόλησης στους νέους.
  • Έμφαση στον Εναλλακτικό Τουρισμό.
  • Ανάδειξη της Χρυσοβίτσας ως Θρησκευτικός Τουριστικός προορισμός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες και μάλιστα της Νότιας Ευρώπης, που έχουν αναπτύξει ιδιαίτερες «δεξιότητες» σε αυτό το είδος του τουρισμού.
  • Αξιοποίηση των Πηγών και Εργαλείων Χρηματοδότησης .
  • Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής και βελτίωση της Καθημερινότητας του Δημότη.
  • Σύνδεση τομέων παραγωγής με κατασκευή υποδομών.
  • Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
  • Εξοικονόμηση και εκμετάλλευση των φυσικών ενεργειακών πόρων της περιοχής.
  • Σύγχρονη διευθέτηση των απορριμμάτων με παράλληλη Εφαρμογή προγράμματος Ανακύκλωσης και μια σύγχρονη λύση για τα υποπροϊόντα της πατάτας σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

«Στόχος μας είναι μια ολοκληρωμένη σε δράση και λειτουργία Κοινότητα, με πλήρη ανάπτυξη όλων των συγκριτικών στοιχείων της περιοχής, όπου κάθε ένα θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Η Χρυσοβίτσα διατήρησε τη δυναμική της τόσο στη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών σε συνθήκες σχετικής απομόνωσης, όσο και κατά την τελευταία περίοδο, μετά την έναρξη λειτουργίας της Εγνατίας οδού, και μπορεί να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Βασικός προσανατολισμός μας είναι η ενίσχυση της ταυτότητας των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλείου.

Καταλήγοντας κατέθεσε και μια ξεχωριστή πρόταση για την γνωστή σε όλους πατάτα Χρυσοβίτσας, σημειώνοντας πως αποτελεί δέσμευση για τον ίδιο, η πιστοποίηση της πατάτας Χρυσοβίτσας ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments