Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας γιορτάζει  την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017»

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας γιορτάζει  την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017»

Afisa_Giorti_Poulion_2017Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας σας προσκαλεί στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών – Eurobirdwatch 2017 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 από τις 10:30 έως τις 13:30 στον εκθεσιακό χώρο  «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία).

Η εκδήλωση με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους» περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα. Αναλυτικότερα η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ανοιχτή τάξη γιόγκα για παιδιά που θα επικεντρωθεί στη στάση πουλιού από το φροντιστήριο Playschool, ενώ θα ακολουθήσουν παιδικά εργαστήρια (μάσκες πουλιών, δαχτυλόκουκλες, ζωγραφική με θέμα τα πουλιά, ταΐστρες πουλιών), περιβαλλοντικά παιχνίδια (παιχνίδι γνώσεων για τα μεταναστευτικά πουλιά, η λίμνη επικεφαλής, διασχίζω τη Λίμνη), παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με τη θεατρική παράσταση “Το μεγάλο δέντρο” από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία» και διαπραγματεύεται την επαφή ανθρώπου /φύσης. Επίσης θα υπάρχει διανομή πληροφοριακού υλικού.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (γνωστή και ως EuroΒirdwatch17), πραγματοποιείται διεθνώς το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου επιδιώκοντας τη διάδοση μηνυμάτων σχετικά με τη σημασία των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, των χώρων όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση, των μεταναστευτικών τους διαδρομών και την ανάγκη προστασίας τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments