Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο χαιρετισμός του Σταύρου Ελ. Καλογιάννη στα εγκαίνια της Ιόνιας οδού

Ο χαιρετισμός του Σταύρου Ελ. Καλογιάννη στα εγκαίνια της Ιόνιας οδού

DSCN2603Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Στην τελετή απόδοσης στην κυκλοφορία της Ιόνιας οδού, που έγινε  στο ύψος της σήραγγας Αμπελιάς, παραβρέθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη για την πρόσκληση, ανέφερε:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα.

Παραδίνεται στο σύνολό της στην κυκλοφορία η Ιόνια οδός, ένα έργο που δίνει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στον Τόπο μας. Ανέφερε ο κ. Υπουργός ότι τα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό. Συμφωνώ μαζί του, όμως για να υλοποιηθούν αυτά τα έργα κάποιοι εργάστηκαν σκληρά, μόχθησαν, αφοσιώθηκαν σ’ αυτά.

Υπενθυμίζω ότι οι βάσεις του έργου τέθηκαν ουσιαστικά την περίοδο 2004 – 2009, επί Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή. Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ήταν ο κ. Γ. Σουφλιάς και Υφυπουργοί ο κ. Θ. Ξανθόπουλος κι εγώ. Τότε εκπονήθηκαν οι μελέτες του έργου, προκηρύχτηκε διεθνής διαγωνισμός στον οποίο διαγωνίστηκαν οι μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες της Ευρώπης σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ελληνικές και ευρωπαϊκές Τράπεζες και αναδείχθηκε ο ανάδοχος.

Η σύμβαση κυρώθηκε από τη Βουλή, το 2007 και τα πρώτα έργα ξεκίνησαν λίγους μήνες αργότερα.

Τον Μάιο 2009 δόθηκε το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού στην κυκλοφορία, η παράκαμψη Αγρινίου.

Στη συνέχεια το έργο κινδύνευσε να χαθεί δύο φορές.

Η πρώτη ήταν το 2010, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και, παράλληλα, της εγκατάλειψης του έργου από την τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το 2012, στην τρικομματική Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, Υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Κ. Χατζηδάκη και αναπληρωτή Υπουργό εμένα, πετύχαμε να ξαναβάλουμε το έργο στο δρόμο της κατασκευής του. Προγραμματίζαμε δε να το παραδώσουμε στο τέλος του 2015.

Το 2015 ήταν η δεύτερη φορά που το έργο κινδύνευσε. Ήταν μία χρονιά που ουσιαστικά χάθηκε για τους αυτοκινητόδρομους. Από τα τέλη του 2015 ξανάρχισαν οι εργασίες οι οποίες ολοκληρώνονται τώρα.

Είμαι ευτυχής που βλέπω αυτό το έργο στο οποίο κι εγώ συνέβαλα, το έργο στο οποίο έβαλα την υπογραφή μου, να παραδίδεται στους συμπολίτες μας.

Είμαι βέβαιος ότι θα απολαύσουν την ποιότητα και την ασφάλεια που παρέχει.

Η Ήπειρος θα αλλάξει μορφή, θα ωφεληθεί τα μέγιστα από τον αυτοκινητόδρομο, παρά τις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές του έργου, από το σχεδιασμό μέχρι την ολοκλήρωσή του και να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας. Τον παραχωρησιούχο, τον κατασκευαστή, τους μηχανικούς, το εργατικό προσωπικό, τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών.

Αναμένουμε και την παράδοση του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), ώστε το δίκτυο των «δρόμων ανάπτυξης» που σχεδιάσαμε προ δεκαετίας, να ολοκληρωθεί»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments