Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Caveman δίνει τις τελευταίες του παραστάσεις!

Ο Caveman δίνει τις τελευταίες του παραστάσεις!

Η πολύ επιτυχημένη παράσταση συνεχίζεται για δύο τελευταίες παραστάσεις στα Γιάννενα.

Όταν οι άνδρες συνάντησαν τις γυναίκες… η διαμάχη των δύο φύλων ήταν γεγονός. Ο Caveman είναι εδώ, για να εισχωρήσει ευρηματικά και καλοπροαίρετα στις σχέσεις και τις φιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών. Μια εξαιρετική κωμωδία του Rob Becker σε σκηνοθεσία – Γεράσιμου Γεννατά, που αν και αποτελείται από έναν μονάχα ηθοποιό ικανοποιεί μέχρι δακρύων και τους πιο διστακτικούς. Ο Χρήστος Χρήστου στο ρόλο του Caveman κρατάει ολόκληρη την παράσταση στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα γέλιου και ζωντάνιας. Ο ήρωας που  υποδύεται είναι ο ευγενικός και συμπαθητικός Σωτήρης, ο οποίος μετά από καυγά με τη γυναίκα του βρίσκεται στο δρόμο, μαζί με τα υπάρχοντά του. Το ερώτημα που τον παιδεύει είναι ένα: «γιατί δεν τα βρίσκουν οι άνδρες με τις γυναίκες». Μέσα από ένα κωμικό και ευαίσθητο ταξίδι στη σκέψη αυτού του ανδρός, καθημερινές παραστάσεις της ζωής μας, χρωματισμένες με ροζ και γαλάζιο, με γυναικείες και ανδρικές φωνές, μας τονίζουν, ότι το πάντα διαχρονικό και επίκαιρο θέμα της διαμάχης των δύο φύλων ξεκινά από την εποχή των σπηλαίων.

Ο Caveman του Rob Becker αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο που έχει κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων θεατών σε περισσότερο από τριάντα χώρες και σε δεκαπέντε διαφορετικές γλώσσες. Δεν είναι τυχαίο, ότι ανά τον κόσμο παρά τις όποιες κοινωνικοπολιτικές διαφορές που επικρατούν, οι ομοιότητες στη διαφορετικότητα των δύο φύλων παραμένουν κοινές. Για περίπου μιάμιση ώρα, το αριστούργημα του Becker με συμπόνια και χιούμορ υπογραμμίζει την ιδέα ότι υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για τις διαφορές μας, ίσως και γενετικοί λόγοι, των οποίων οι ρίζες έχουν θαφτεί στα χιλιάδες χρόνια της ανθρώπινης εξέλιξης. Έτσι, αντί να κατακρίνει το αντίθετο φύλο σύμφωνα με τα στάνταρ της μιας μονάχα πλευράς, αναγνωρίζει τις διαφορές και τις δέχεται χωρίς κάποια εχθρική ή κακοπροαίρετη στάση. Ο Caveman γράφτηκε σε διάστημα τριών χρόνων (1988-1991), κατά τη διάρκεια του οποίου ο Becker έκανε ανεπίσημες σπουδές σε ανθρωπολογία, προϊστορία, ψυχολογία, κοινωνιολογία και μυθολογία.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας περνά, γνωρίζει φοβερή επιτυχία και αυξάνει τις ήδη καθορισμένες παραστάσεις. Η συμμετοχή του κόσμου είναι καθοριστική σε όλη τη διάρκεια, οδηγώντας σε απρόβλεπτες εξελίξεις, εκπλήξεις και μια ζεστή αμεσότητα. Το κοινό γελά με την ψυχή του από τη γλαφυρή αναπαράσταση των δύο φύλων και κυρίως την εναλλαγή ανδρικής και γυναικείας φωνής. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπει τον εαυτό του μέσα από τις ιστορίες που διηγείται ο ηθοποιός. Η παράσταση αυτή ανοίγει το δρόμο, ώστε να καταλάβουν τον εαυτό τους και το ζευγάρι τους μέσα από ακατάπαυστο γέλιο και από ένα είδος παρηγοριάς και συνειδητοποίησης ότι δεν είναι μόνοι. Όλες οι σχέσεις αντιμετωπίζουν συχνά πυκνά παρόμοιες καταστάσεις. Μέσα από μια ξεκαρδιστική διαδρομή διαφωνιών, διαφορών και καθημερινών σκηνικών το μήνυμα είναι σαφές. Η τρυφερότητα και η αγάπη θα οδηγήσει στην αμοιβαία κατανόηση.

Αυτή η παράσταση στέλνει όλους τους θεατές έξω με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο ή πιασμένους χέρι- χέρι. Νιώθουν λιγότερο μόνοι και περισσότερο κατανοητικοί. Για αυτή και μόνο την εναλλακτική ψυχοθεραπεία, προτείνουμε να μη χάσετε αυτή τη παράσταση.

 

Info

Θέατρο Έκφραση, Αραβαντινού 14

Τετάρτη 23/10 στις 19:00

& Πέμπτη 24/10 στις 21:15

Τιμές εισιτήριων : 10 ευρώ, 7 ευρώ (μειωμένο)

Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή) με γενική είσοδο 7 ευρώ.

Τηλ. Κρατήσεων : 26515 54505 | 6907500710

Προπώληση εισιτηρίων : ταμείο του θεάτρου & viva.gr

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments