Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πάγκαλος για Βαρουφάκη: «Άθλιο» το πουκάμισο έξω – «Να δει ψυχίατρο» για το χέρι στην τσέπη

Πάγκαλος για Βαρουφάκη: «Άθλιο» το πουκάμισο έξω – «Να δει ψυχίατρο» για το χέρι στην τσέπη

pagkalos55Είπε πως εκείνος ντύνεται στο Αιγάλεω «σε ειδικό κατάστημα για τους χοντρούς»

Δεν ήταν μόνο οι βρετανικές εφημερίδες που σχολίασαν το ντύσιμο και την εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, στη Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά και ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος έκανε λόγο για αγένεια, από την πλευρά του Έλληνα  υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε πως είναι ενοχλητική η «αγένεια» του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, η οποία -όπως είπε- επιδεικνύεται με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο είναι «άθλιο» το γεγονός ότι δεν βάζει του πουκάμισο μέσα.

«Ή το βάζεις μέσα ή δεν το φοράς. Πας στη Ντάουνινγκ Στρητ, προσαρμόζεις το ντύσιμό σου με εκείνο του οικοδεσπότη σου. Όταν όλοι φοράνε γραβάτες, δεν πας με τις παντόφλες», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Αμέσως μετά σχολίασε το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης συνεχώς έχει το χέρι στην τσέπη.
«Δεν ξέρω τι είναι, να πάει σε έναν ψυχίατρο», είπε και πρόσθεσε πως είναι «αγενέστατο να έχεις το χέρι στην τσέπη», κάνοντας μάλιστα μια αναφορά στις συμβουλές που του είχε δώσει ο γυμναστής του στο Βαρβάκειο: «κωλόπαιδα, βγάλτε το χέρι από την τσέπη γιατί ξέρω τι πιάνετε εκεί μέσα».

Άλλο ένα λάθος του κ. Βαρουφάκη είναι ότι βγαίνει «έμπλεως εαυτού και δεν συνιστά κανέναν από τους ομολόγους του».

«Όταν βγήκε αυτός ο Ντάισελμπλουμ -πώς τον λένε- από το ασανσέρ, τον πήρε και έφυγαν και πέρασε δίπλα από τον Σταθάκη και τον Τσακαλώτο και τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια», είπε, σημειώνοντας ότι  το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να τους συστήσει στον Ντάισελμπλουμ, «διότι ήταν άγνωστοι σε αυτόν».

«Έπρεπε να του πει ότι είναι υφυπουργοί κτλ. Χθες, για να το ξεπεράσει αυτό ο Τσακαλώτος, φόρεσε ένα κιτρινόμαυρο κασκόλ και έκανε διάφορα αστειάκια (σ.σ.: στη συνάντηση με τον Σαπέν). Είναι δυνατόν ο ΥΠΟΙΚ, δηλαδή ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για τα οικονομικά προβλήματα μιας χώρας που η ίδια η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχουν και λέει ότι τα 2/3 του πληθυσμού είναι φτωχοποιημένα και όμως αυτός να ασχολείται μόνο με το ντύσιμό του;», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

Όπως είπε στη συνέχεια,«αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα», ενώ αποκάλυψε πως ο ίδιος ντύνεται στο Αιγάλεω σε ειδικό κατάστημα που είναι για τους χοντρούς.

«Φαντάζομαι ότι ο κ. Βαρουφάκης για μένα π.χ. θα τα απαιτούσε, γιατί εγώ ντύνομαι στο Αιγάλεω, στο ειδικό κατάστημα Big Men, που είναι για τους χοντρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όμως, εκτός από το στυλ του Βαρουφάκη ο κ. Πάγκαλός αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως «θα αποτύχει παταγωδώς».

Όπως είπε, «θα εφαρμοστεί το σχέδιο Β του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ποτέ ομολογήσει και παραδεχθεί και είναι η πτώχευση».

«Βλέπω ότι μπορούμε να κάνουμε μόνο το σχέδιο Β. Πτώχευση. Δεν θα μπορέσει να πληρώσει το κράτος τα οφειλόμενα, ακόμη και τους μισθούς και τις συντάξεις, και επειδή θα πρέπει να πληρώσει κάτι, θα επανέλθει στη δραχμή αυτοβούλως η Ελλάδα, για να μπορέσει να δώσει κάτι στους υπαλλήλους του Δημοσίου. Βλέπετε κάτι άλλο σαν λύση; Θα δώσει στο λαό δημοψήφισμα; Πτώχευση σημαίνει ότι θα έλθει το κράτος στις 29 ή στις 31 του μήνα και θα πει ότι δεν μπορεί να δώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του επόμενου μήνα, διότι δεν έχει άλλα χρήματα. Η συνέχεια σε αυτήν την προσπάθεια είναι αυτή, εκτός και αν γίνουν και άλλες κωλοτούμπες», ανέφερε.

 

 

 

protothema

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments