Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πέντε κυρίαρχα θέματα έθεσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στον Υπουργό Υποδομών

Πέντε κυρίαρχα θέματα έθεσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στον Υπουργό Υποδομών

HPIM2445[1]Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Πέντε μείζονα ζητήματα έθεσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας στις συζητήσεις που είχε με τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων. Ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση της σημερινής συνεδρίασης.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος στον Υπουργό ήταν αυτό του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας απαντώντας σε σχόλιο της μείζονος αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «τούτη η Δημοτική Αρχή για πρώτη φορά σε όλη τη διάρκεια της θητείας της έχει κάνει τόσο κυρίαρχο το θέμα του αεροδρομίου».

Η συζήτηση με τον υπουργό αφορούσε τόσο την εξέλιξη των έργων για τα κτιριολογικά του αεροδρομίου, όσο και την τοποθέτηση των κατάλληλων συστημάτων για  την βελτίωση της πτητικής αξιοπιστίας του αεροδρομίου. Ο Δήμαρχος πληροφόρησε το σώμα πως σε ότι αφορά την εξέλιξη των έργων έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Υπουργό πως δεν υπάρχει θέμα διάλυσης της υφιστάμενης εργολαβίας, μια διαβεβαίωση που έλαβε και από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες είχε απευθυνθεί πριν την έλευση του κ. Σπίρτζη στα Γιάννενα.

Δημοσιοποιώντας την συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών, ο Δήμαρχος είπε πως σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη αυτό το διάστημα το υπουργείο επιδιώκει να ξεκαθαρίσει το θέμα με το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να μην προχωρήσει η παραχώρηση των αεροδρομίων στο ταμείο αποκρατικοποίησης. Σύμφωνα με τον υπουργό αυτή η διαδικασία θα ξεκαθαρίσει περίπου σε ένα μήνα. «Οφείλουμε να περιμένουμε αυτόν τον ένα μήνα στον οποίο αναφέρθηκε ο Υπουργός, να είμαστε σε επαγρύπνηση και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις», είπε ο κ. Μπέγκας.

Σε ότι αφορά την βελτίωση των συνθηκών προσέγγισης στο αεροδρόμιο και την τοποθέτηση των κατάλληλων συστημάτων που θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο θέμα της πτητικής αξιοπιστίας του, ο Δήμαρχος είπε πως «βρισκόμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων τα οποία είχαμε συμφωνήσει στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα με τους βουλευτές την ΥΠΑ και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών . Σε κάθε περίπτωση εμείς παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις».

Στον Υπουργό Υποδομών ο Δήμαρχος Ιωαννίνων έθεσε και το θέμα δημιουργίας Υδατοδρομίου στη Λίμνη Παμβώτιδα. Μάλιστα έκανε γνωστό πως έχει σταλεί και επιστολή με τις προτάσεις του Δήμου Ιωαννιτών στα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, στην οποία –εκτός των άλλων- προτείνεται η δημιουργία Λιμναίου Λιμενικού Ταμείου κατ’ αντιστοιχία με ότι συμβαίνει για τη διαχείριση τους θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Στον Υπουργό Υποδομών, τέθηκαν επίσης τα θέματα  του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης, του Πολεοδομικού Σχεδίου Σεισμοπλήκτων και του Γιαννιώτικου Σαλονιού-Πάρκου Πυρσινέλλα. Θέματα που δεν είναι στη στενή αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών αλλά ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Σπίρτζη ως εκπρόσωπο της κυβέρνηση, ζητώντας την επίλυση «ώριμων» θεμάτων που χρονίζουν.

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας «αυτό που τονίσαμε στον Υπουργό και έγινε αντιληπτό μέσα από έγγραφα μας που έχει στη διάθεση του, είναι ότι  για όλα τα θέματα ο Δήμος Ιωαννιτών δεν θέτει απλά  τα ζητήματα περιμένοντας, αλλά καταθέτει τεκμηριωμένες και επεξεργασμένες θέσεις. Επιδιώκει λύσεις σε θέματα που χρονίζουν και είναι στη διάθεση της κυβέρνησης ώστε να συνεισφέρει όπου χρειάζεται με τις δικές του προτάσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments