Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Παγκόσμια Βλαχική  Αμφικτιονία -Ο Μιχάλης  Μαγειρίας  στο  Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action»

Παγκόσμια Βλαχική  Αμφικτιονία -Ο Μιχάλης  Μαγειρίας  στο  Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action»

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Τριακόσιοι πενήντα  Έλληνες νεολαίοι από 20 χώρες ταξίδεψαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action» το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο 31 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε  την Κυριακή 1 Απριλίου. Το Φόρουμ έδωσε την ευκαιρία στους ομογενείς νέους να επισκεφτούν την Ελλάδα, και να δείξουν έμπρακτα σε όλους την φιλοδοξία τους για συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Ελληνισμό.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης  Μαγειρίας  στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Στην  Παγκόσμια Βλαχική  Αμφικτιονία είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω διάδοση και εμπέδωση των αξιών του Ελληνισμού,
Παράλληλα, επενδύουμε στη σύσφιξη των σχέσεων της μητέρας – πατρίδας με τους Έλληνες της Διασποράς κάθε ηλικίας, προκειμένου να επιτύχουμε την προβολή του πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας μας στο εξωτερικό, αλλά και τη σταδιακή επιστροφή νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εσωτερικό.
Πιστεύουμε βαθιά στους νέους ανθρώπους του τόπου μας και της Διασποράς
 Έχουμε τις γνώσεις, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το ψυχικό σθένος για να κάνουμε πράξη τον καλύτερο μας εαυτό και να δομήσουμε τη γέφυρα για την καλύτερη Ελλάδα.
Όραμά μας είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων για το ξεκλείδωμα και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της νέας γενιάς της Ελλάδος και της διασποράς , αλλά και η δημιουργική συμβολή στη διαμόρφωση πολιτικών για τη νεολαία εστιασμένων στις σύγχρονες προκλήσεις.
Για να μπορέσουμε  να ανοίξουμε καινούριους δρόμους, σ’ αυτούς τους προκλητικούς και δύσκολους καιρούς, στην πρώτη γραμμή πρέπει να είναι οι νέοι.
Η Παγκόσμια Βλαχική  Αμφικτιονία είναι ακούραστα πρωτοπόρος στην προσπάθεια ενδυνάμωσης των νέων ανθρώπων τόσο στην πατρίδα όσο και στην διασπορά .».
Στη συνέχεια κηρύχτηκε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου των απανταχού νέων Ελλήνων, με θέμα «Ελλάδα-Διασπορά», με τους 9 εκπρόσωπους νεολαίας των παγκόσμιων ελληνικών οργανώσεων, που συμμετέχουν στο Φόρουμ, να παρουσιάζουν τις δραστηριότητες των οργανώσεών τους και να προτείνουν παράλληλα τρόπους συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων νεολαίων και της ιστορικής τους πατρίδας.
Μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, όλοι οι συμμετέχοντες του Φόρουμ πορεύτηκαν από το Ζάππειο Μέγαρο προς το Σύνταγμα για να λάβουν μέρος σε μία αξέχαστη γιορτή για τον Ελληνισμό. 200 χορευτές από 9 Παγκόσμιες Οργανώσεις του Ελληνισμού: Κρήτες, Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, Κύπριοι, Μακεδόνες, Αρκάδιοι, Θρακιώτες, Βλάχοι, Πόντιοι συγκεντρώθηκαν απέναντι από τη Βουλή και παρουσίασαν η καθεμιά τη ξεχωριστή της χορευτική παράδοση.
Στο τέλος όλοι μαζί, χέρι-χέρι, με ένα «Χορό Φιλίας» 500 νέοι και νέες από πέντε ηπείρους σχημάτισαν μία συμβολική σπείρα, που αγκάλιασε το σήμερα με το χθες και το αύριο.
Το Φόρουμ διοργανώνεται από τις εξής 9 οργανώσεις: Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Νεολαία Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Νεολαία Παγκόσμιας Αμφικτιονίας Βλάχων, Νεολαία Παναρκαδικού Παγκόσμιου Συμβουλίου, Νεολαία Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ, Νεολαία Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments