Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Συνεντεύξεις Ραδιοφώνου / «Παιχνίδι» των λέξεων και των προθέσεων

«Παιχνίδι» των λέξεων και των προθέσεων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο οικονομολόγος Aρης Παπαμιχαήλ στο Δ/Ρ στην εκπομπή ¨Στα σημεία των καιρών» και τη Βίκυ Μιχέλη. Μεταξύ άλλων υποστήριξε:

«Η Ελλάδα έχει ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» που συνετάγει από την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων των αδελφών Lazzard.

Ανεξάρτητα από το «παιχνίδι» των λέξεων και των προθέσεων, όλες οι κυβερνήσεις από  την υπογραφή του Μνημονίου, έως και σήμερα δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόζουν κατά γράμμα, δεδομένων των συνθηκών τα προβλεπόμενα από το μνημόνιο. Λέω από το μνημόνιο διότι ότι ακολούθησε μετά δεν ήταν παρά πράξεις επικαιροποίησης του αρχικού βασικού προγράμματος.

Στα πλαίσια λοιπόν της εφαρμογής του Μνημονίου, στοχεύεται ο περιορισμός του ιδιωτικού τομέα και η σημαντική μείωση του Δημοσίου τομέα, το σημαντικότερο όμως όλων είναι η  επίτευξη της «εσωτερικής υποτίμησης», εντός Ευρώ πάντοτε.

Συνεπώς,  εφ΄όσον όλα εφαρμόζονται και θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται «εντός ευρώ», ανεξάρτητα από τα λεγόμενα ένθεν κακείθεν, η μόνη συνταγή για «εσωτερική υποτίμηση» είναι εκείνη της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον με την σημαντική μείωση των αμοιβών, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σε τρέχουσες τιμές αγοράς.

Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις και πιστωτικό γεγονός στις πληρωμές εξωτερικού;

Απλούστατα με τον προοδευτικό περιορισμό της «κυκλοφορίας» του ευρώ στις εγχώριες  οικονομικές συναλλαγές με μετρητά (πλαφόν πληρωμών μετρητοίς), στην μερική παύση πληρωμών εσωτερικού (επιστροφές φόρων, ΦΠΑ, εξόφλησης προμηθευτών κτλ), με την αυξανόμενη φορολόγηση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, με την προοδευτική μείωση της κοινωνικής πρόνοιας, με την προοδευτική μείωση των τραπεζικών χορηγήσεων προς τους ιδιώτες, με την μείωση του ύψους των καταβαλλομένων αμοιβών και συντάξεων και τέλος με την υποκατάσταση της καταβολής των παροχών του Δημοσίου σε ευρώ από μια μορφή ανώνυμης «υποσχετικής» αορίστου χρόνου λήξης (όπως και το δημόσιο χρέος).

Ως χρόνος ολοκλήρωσης του προγράμματος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, έχει ορισθεί η 31/12/2016.

Συνεπώς μέσα από τις επικοινωνιακές πολιτικές και τις αντιφατικές πολιτικές δηλώσεις, αλλά και τις άλλες, εκτός πολιτικής,  «τεχνικές» της επιστήμης της κοινωνικής μηχανικής, που εφαρμόζονται συστηματικά, θα συνεχίσει η πλήρης υλοποίηση του προγράμματος της εταιρείας συμβούλων Lazzard, όχι μόνον από την σημερινή, αλλά και από την επόμενη κυβέρνηση, εφ όσον η επιλεχθείσα «πολιτική απόφαση», για το μέλλον της χώρας, παραμένει η αυτή.

Μέσα στα πλαίσια αυτά λοιπόν, εντάσσεται και το «τρίτο» εναλλακτικό σενάριο που ανέφερε χθές ο κ. Βαρουφάκης : ….Τρίτον, στάση πληρωμών, κατ΄αρχήν εντός ευρώ, αλλά με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. ..»

 

Δείτε Επίσης

Η Banda Entopica με νέο δίσκο στη “Μουσική Κερασιά”

Από: ΕΒΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗ/ EVITA THEOCHARI Ακούστε εδώ τη νέο ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην εκπομπή Μουσική Κερασιά για την ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments