Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΠΑΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συνεχίζουν την προσπάθεια υπονόμευσης

ΠΑΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συνεχίζουν την προσπάθεια υπονόμευσης

PAMEΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Σε ανακοίνωση του ΠΑ.ΜΕ Ιωαννίνων τονίζονται τα εξής:

“Κάθε μέρα η εργατική τάξη της χώρας μας δέχεται όλο και πιο σφοδρή, πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο και το μεγάλο κεφάλαιο. Στόχος τους είναι να φορτώσουν νέα μέτρα 5,4 δις μέσα από το ασφαλιστικό και το φορολογικό στους απλήρωτους εργάτες, στους 1,5 εκ ανέργους, στους ανασφάλιστους, σε αυτούς που σακατεύει η εργοδοσία με τα εργατικά και τα λαϊκά στρώματα.

Οι εργάτες του νομού, με μπροστάρηδες τα ταξικά σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ δίνουν καθημερινά την πάλη απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Στην Ανακύκλωση, στα Goody’s και σε άλλους χώρους δουλειάς, με την οργάνωση της αλληλεγγύης στους προσφυγές, με τα χθεσινά πανελλαδικά συλλαλητήρια, με συνελεύσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς γίνεται προσπάθεια από τα σωματεία για την οργάνωση του αγώνα μπροστά και στην 48ωρη απεργία.

Και ενώ γίνεται φανερή η ανάγκη για ακόμη πιο αποφασιστική οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, για ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συνεχίζουν την προσπάθεια υπονόμευσης κάθε τέτοιας προσπάθειας. Ο σχεδιασμός τους  αφορά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μεγάλης εργοδοσίας στο Νόμο. Ουσιαστικά βοηθάνε να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε., στις πλάτες των εργαζομένων.

Γι αυτό και επιδιώκουν τον αποκλεισμό από το Εργατικό Κέντρο των μεγαλύτερων σωματείων του Νομού με πρόσχημα τα οικονομικά. Μεθοδεύουν τον αποκλεισμό των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα οποία με όλες τους τις δυνάμεις στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, οργανώνουν τον αγώνα ενάντια  στις απολύσεις, την απλήρωτη δουλειά, την ανεργία, την εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στην συνολική αντιλαϊκή επίθεση. H απαίτηση να αποκλειστούν τα σωματεία αυτά είναι των εργοδοτών οι οποίοι ενοχλούνται από τη δράση τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση στην ουσία ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ έχουν καταργήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΙ, αφού για σχεδόν 2 μήνες αρνούνται να συμμετέχουν σε συνεδρίαση του ΔΣ παρόλο που κάθε φορά τα 7 από τα 13 μέλη είναι παρόντα. Παραβιάζουν κάθε κανονισμό και καταστατική αρχή του Εργατικού Κέντρου. Τώρα προχώρησαν στην παραίτηση 3 μελών του ΔΣ και των αναπληρωματικών μέχρι να οδηγήσουν το Εργατικό Κέντρο σε εκλογές, μεθοδεύοντας τον αποκλεισμό των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σήμερα συγκάλεσαν εντελώς παράνομα Γενική Συνέλευση για εκλογή εφορευτικής, χωρίς καν να έχει την έγκριση των εναπομεινάντων μελών του ΔΣ όπως προβλέπει το καταστατικό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι:

  • Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ουδέποτε αρνήθηκαν να πληρώσουν συνδρομές στο ΕΚΙ. Αυτό που ζητάνε (και το αρνούνται οι ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) είναι ρύθμιση του ποσού με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των μελών π.χ. στο σωματείο οικοδόμων ή του μετάλλου είναι άνεργοι, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι απλήρωτοι και υπάρχει συνολικά σοβαρή δυσκολία στο να πληρώνουν τις συνδρομές τους οι εργαζόμενοι. Άλλωστε μέχρι πριν μια εβδομάδα 21 από τα 32 σωματεία του Ε.Κ. χρωστούσαν συνδρομές.
  • Για 3η χρονιά δεν έχουν έρθει ούτε στη Διοίκηση αλλά ούτε και στη Γενική Συνέλευση ο προϋπολογισμός και ο οικονομικός απολογισμός του Εργατικού Κέντρου από τον ταμία. Την ίδια ώρα επιδιώκουν να αποκλείσουν σωματεία για λόγους οικονομικούς.
  • Είναι πρόκληση το γεγονός ότι για να πάει ο πρόεδρος του ΕΚΙ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, (στο οποίο πήγε με νόθες διαδικασίες ως αντιπρόσωπος) και για να βγάλει τον Παναγόπουλο Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, (ο οποίος δηλώνει ικανοποιημένος με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση των 520 ευρω που υπέγραψε), το Εργατικό Κέντρο πλήρωσε το 1/20 των χρωστούμενων! Αυτή η πρακτική στις πληρωμές ακολουθείται και σε όλες τις ομοσπονδίες. Από τα σωματεία όμως, η ΠΑΣΚΕ με την ΔΑΚΕ ζητούν στο ακέραιο το ποσό των συνδρομών.

Καταγγέλλουμε την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ για αυτή την προσπάθεια. Καλούμε τους Αντιπροσώπους του ΕΚΙ να μη δεχτούν να αξιοποιηθούν σε αυτό τον εργοδοτικό σχεδιασμό. Καλούμε  ακόμη και τώρα τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ στις 7:00 το απόγευμα που έχει οριστεί από μέρες, με στόχο την οργάνωση της πάλης για την 48ωρη απεργία, όταν και αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και για να συζητηθεί το θέμα των παραιτήσεων των μελών του ΔΣ

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς, δεν θα περάσουν οι εργοδοτικές απαιτήσεις. Συνεχίζουμε την οργάνωση της πάλης, την κλιμάκωση σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε και μονοπώλια, ενάντια στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Για να αποκρούσουμε τα νέα μέτρα, για να επιστραφούν οι απώλειες, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.”

Γιάννενα, 1 Απρίλη 2016

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments