Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Πανελλήνια πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα TAEKWON-DO ITF 2019

Πανελλήνια πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα TAEKWON-DO ITF 2019

Με δύο αθλητές ο αθλητικός σύλλογος Taekwondo “Πρωτέας Ιωαννίνων”, για ακόμη μια χρονιά, θα συμμετέχει σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα TAEKWON-DO ITF στην πόλη μας το τριήμερο 21-22-23 Ιουνίου 2019. Η μεγάλη και σημαντική αυτή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία το γιαννιώτικου αθλητικού συλλόγου Taekwon-do Πρωτέα Ιωαννίνων (Λαμπρίδη 4 τηλ: 6945262661), στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου για τρείς ημέρες, αθλητές από όλη την Ελλάδα αγωνίστηκαν για να πάρουν το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Πλόβντιφ της Βουλγαρίας, από 23-30 Αυγούστου 2019.  Συνδιοργανωτής αυτού του πρωταθλήματος ήταν η περιφέρεια Ηπείρου με την συνδρομή του Δήμου Ιωαννίνων και επίσημο χορηγό αγώνων την Κ. Γκαρτζονίκας α.ε.β.ε.      Την τελετή έναρξης των αγώνων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του πρωταθλήματος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου  κ. Γοργόλης Βασίλειος, ο αντιπρύτανης κ. Νικολόπουλος Σταύρος ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Ολυμπιονίκης κ. Παναγίωτης Μηλιώτης ως εκπρόσωπος της 8ης Μεραρχίας, ο κ. Κούρτης Βασίλειος ως εκπρόσωπος του χορηγού τον αγώνων Κ. Γκαρτζονίκας α.ε.β.ε., ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Taekwon-do Ελλάδος, κ. Αναστάσιος Βαλασιάδης, καθώς και πλήθος κόσμου. Στο σύντομο χαιρετισμό τους, αφού πρώτα έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για τη διοργάνωση και την πρωτοβουλία στον κ. Παπαδιώτη Γεώργιο, προπονητή του γιαννιώτικου συλλόγου, όλοι ευχήθηκαν με τη σειρά τους καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.    Ο προπονητής του γιαννιώτικού συλλόγου Α.Σ.Πρωτέας Ιωαννίνων (Λαμπρίδη 4 τηλ: 6945262661) κ. Παπαδιώτης Γεώργιος μας δήλωσε για την διοργάνωση καθώς και για τις επιτυχίες των αθλητών του συλλόγου σε αυτό το πρωτάθλημα:    «Στόχος του συλλόγου μας είναι να διεξάγονται μεγάλοι αγώνες και στην Περιφέρεια, ώστε από τη μία το άθλημα να γίνεται γνωστό σε περισσότερα νέα παιδιά, αφετέρου να τονώνεται η τοπική οικονομία τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων και να δίνεται επίσης η δυνατότητα οι πολυάριθμοι αθλητές μας να γνωρίζουν περισσότερο τη χώρα μας. Ένα τριήμερο όπου Αθλητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών σε αυτό το πρωτάθλημα με τους πρωταθλητές τους. Ένα τριήμερο γεμάτο με έντονο συναγωνισμό, μεγάλη συμμετοχή αθλητών και πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ήταν μία ευκαιρία για αυτούς που αγαπούν τα μαχητικά αθλήματα, να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το υπέροχο άθλημα σε τέτοιο επίπεδο. Έγινε μία πολύ καλή και ξεχωριστή διοργάνωση,  που πιστεύω ότι όσοι συμμετείχαν θα έχουν επιστρέψει στις πόλης τους, με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από πλευράς φιλοξενίας, αλλά και από το αγωνιστικό επίπεδο των αγώνων.
Ο σύλλογός μας για ακόμη ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα δώσει το παρών με δύο αθλητές του, οι οποίοι πήραν το εισιτήριο σε αυτή την πρόκριση και εντάχθηκαν στην εθνική ομάδα για ακόμη μια φορά.

Οι δύο γιαννιώτες αθλητές Μπαντής Αχιλλέας (χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και το 2019) και ο Ντάκουλας Γεώργιος ( 3ος Παγκόσμιος 2018 και χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης το 2019), επικράτησαν στις κατηγορίες τους και στις τεχνικές ( Tul ) αλλά και στις μάχες ( Sparring).
Συνεχίζουμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κάνοντας πολύ καλή δουλειά στο σύλλογό μας και φέρνοντας πολλές και μεγάλες διακρίσεις στη πόλη μας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτό το επίπεδο πρωταθλητισμού. Θέλει πολύ σκληρή δουλειά και πολλές θυσίες σε μια εποχή που γενικά μας απογοητεύουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.                                                 Αυτή τη φορά κάναμε ακόμη μια υπέρβαση για να είμαστε ταυτόχρονα και διοργανωτές και συμμετέχοντες. Τα καταφέραμε και αυτό το χρωστάμε, τόσο στους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς της διοργάνωσης, αλλά και σε όλους τους αθλητές και τους γονείς του συλλόγου μας που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια.

Σα σύλλογος προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά σε αγωνιστικό επίπεδο, σήμερα μπορώ να πω ότι κάναμε τη διαφορά και οργανωτικά».

Α.Σ. Πρωτέας Ιωαννίνων «ο σύλλογος των Πρωταθλητών».

Ακολουθήστε μας στο fb https://www.facebook.com/acproteas.gr

Site : www.acprotes.gr

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments